BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'deki rezaletin perdesi aralanıyor

Türkiye'yi şoke eden intiharın ardındaki sır perdesi aralanıyor. İntihar eden Cansel'in, yaşanan rezaleti sınıftaki bazı arkadaşlarına anlattığını söyleyen okul öğretmeni, soruşturma başlatıldığını; ancak öğrencinin intihar ettiğini söyledi.

Abone ol

KAYSERİ'de Cansel Buse K.'nın intiharıyla ilgili konuşan bir öğretmen, öğrencinin öğretmeniyle ilişkiye girdiğini, okul yönetimin haberdar olduğunu ve soruşturma başlatıldığını söyledi. Bir öğretmenin bu tür bir davranışta bulunmasının kabul edilemez olduğunu anlatan öğretmen, olayın duyulmasının ardından intiharın yaşandığını söyledi.

Öğretmeninin cinsel istismarına dayanamayarak canına kıyan Cansel Buse K.’nın intiharını soruşturan Kayseri Cumhuriyet Savcılığı da, öğretmen Bayram Ö.’nün tutuklanmasından sonra görevden el çektirilen okul müdürü ve 2 müdür yardımcısı ile 2 rehber öğretmenle ilgili adli soruşturma açtı.

18 YILLIK ÖĞRETMENİN 3’ÜNCÜ GÖREV YERİ

Cansel’i intihara sürüklediği iddiasıyla tutuklanan öğretmen Bayram Ö.’nün 2 çocuk babası ve eşinin ev kadını olduğu belirtildi. 18 yıllık öğretmenin ilk görev yerinin Pınarbaşı İlçesi’ne bağlı Pazarören Öğretmen Lisesi olduğu, daha sonra Kayseri merkez Kocasinan Anadolu Lisesi’ne tayin edildiği, buradan da merkez Melikgazi ilçesindeki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi’ne atandığı ortaya çıktı.

OKULDAN BİR ÖĞRETMENİN ANLATTIKLARI

Aynı okulda görevli ve adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen DHA muhabirine, öğrenci Cansel Buse K.’nın intihardan 2 gün önce öğretmeninin kendisiyle ilişkiye girdiğini sınıf arkadaşlarından bazılarına anlattığını söyledi.

Cansel’in başına gelenleri öğrenen arkadaşlarının da durumu okul yöneticilerine bildirdiğini kaydeden öğretmen, şunları anlattı:

"Bunun üzerine okul yönetimince bir kadın rehber öğretmen, öğrenciyle ve öğretmenle ayrı ayrı görüşmede bulunmuş, çarşamba günü de intihar olayı gerçekleşmiş. Yani okuldaki soruşturma bitmeden Cansel yaşamına son vermiş. Ne olursa olsun bir öğretmenin öğrencisiyle bu tür bir yakınlaşmaya girmesi, bunu ilişkiyle sonuçlandırmasına varacak kadar birliktelik yaşaması kesinlikle doğru değil. Öğretmen- öğrenci arasında bu tür bir ilişki yaşanamaz."