BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Oğan'dan Bahçeli'ye tepki!

MHP'de sular durulmuyor! Muhaliflerin kongre talep etmesi üzerine Bahçeli, şok bir hamleyle Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'a destek veren il teşkilatlarını kapatma kararı aldı. Sinan Oğan ise ülkücülere karara tepki göstermeye çağırdı.

Abone ol

MHP'de Devlet Bahçeli ile muhalifler arasındaki taktik oyunları sürüyor. Muhaliflerin tüzüğün belirttiği sayının çok üstünde bir imza sayısına ulaşarak partiyi kongre sürecine götermeleri Bahçeli'yi kızdırdı. MHP yönetimi, muhaliflere destek veren illeri birer birer kapatırken, Sinan Oğan ülkücüleri Bahçeli'ye tepki göstermeye çağırdı.

MHP'de fırtına dinmiyor. Balgat yönetiminin, muhalifler için başlattığı operasyon tepkilere neden oldu. Son bir hafta içinde Bahçeli'nin emriyle 17 teşkilatın kapısına kilit vurulurken, MHP Genel Merkezi'nde bu

 sayının 40'ı bulacağı konuşuluyor.

OPERASYONU BİZZAT BAHÇELİ YÜRÜTÜYOR

Bu arada muhalifler için başlatılan operasyonu bizzat Bahçeli'nin yürüttüğü ve kongre için imza veren bir yöneticinin dahi görevde bulunmamasını istediği belirtiliyor. 

MUHALİFLER BOŞ DURMUYOR

Öte yandan muhalifler de MHP lideri Bahçeli'nin hamlesi karşısında boş durmuyor. Sinan Oğan ve Meral Akşener, ayrı ayrı kapatılan teşkilatlar için illere gittiği ve görevden alınan parti yöneticileriyle görüştüğü kaydedildi.

SİNAN OĞAN'DAN BAHÇELİ'YE TEPKİ

Görevden almalara tepki gösteren Sinan Oğan ise yıllar sonra ilk kez Ülkücüler'i tepki göstermeye çağırdı. Yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Oğan, partilileri Devlet Bahçeli'nin parti teşkilatlarını kapatma kararına tepki göstermeye çağırdı. İşte o açıklama;

"Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca bir siyasi parti değil milyonların inancı, sevdası, umudu Türk Milleti’ nin sırtını yasladığı kudretli bir dağ ve ülkücülerin siyasal hareketidir. Bu kudretin kaderi koltuk hevesine mahkum edilemez. Türkiye ve parti olarak tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte her ülküdaşımıza önemli görevler düşmektedir.

Son günlerde, genel merkez yönetimince 12 İl, 4 Merkez İlçe, 1 İlçe teşkilatımızın kapatılması üzerine partimiz topyekûn yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. Buna mutlaka “dur!” demeliyiz.

Bu itibarla; bütün ülkücüleri tümüyle tepki vermeye, Sayın Bahçeli’ nin yönetimi altında bulunan Merkez Yönetim Kurulu ve divan üyelerini itiraz etmeye, milletvekillerimizi de bu fiili duruma karşı irade beyanında bulunmaya, imza vermeyen İl, İlçe başkanları ile delegelerimizi sessiz kalmamaya ve imza sürecini de devam ettirmeye çağırıyorum.
Unutulmamalıdır ki, vebal hepimizin omuzlarındadır."