BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Kayseri'de ihracat artışa geçti

Kayseri'nin ağustos ayı ihracatı önceki aya göre yüzde 4,3 artarak 106,6 milyon dolara ulaştı.

Abone ol

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, ağustos ayı ihracatının bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında artarak 106,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu artışın geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 22 olduğunu belirtti.

İhracatta olumlu gelişmelerin sürdüğünü ifade eden Boydak, ''Daha önce koymuş olduğumuz 100 milyon dolar barajını aşmış olmanın sevincini yaşamaktayız. Ağustos ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 4,3 arttı. Bu artış geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 olarak gerçekleşti. 2010 yılı ağustos ayı toplam ihracatımız 106,6 milyon dolar oldu. Geçen yılın ilk 8 ayı ile bu yılı karşılaştırdığımız zaman yüzde 13'lük bir artış olduğunu görmekteyiz'' dedi.

İthalatın ise geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 36'lık artışla 68,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Boydak, şu bilgileri verdi:

''Üretim olan yerde ithalat da ihracat da olacak. Bunlar Kayseri'nin gelişme endeksinin bir göstergesidir. İhracatta ilk üç sırayı Irak, Çin ve Almanya aldı. En çok ihraç edilen ürünleri mobilya, tekstil ve demir-çelikten mamul eşya oluşturdu. HES Hacılar Sanayi ve Ticaret A.Ş, Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldı. Tatillerin ve izinlerin yoğun olduğu bir yaz sezonunu yaşamamıza rağmen ihracatta iyi bir gelişme var. Bu gelişmeleri sürdürülebilir hale getirirsek, istihdama, ödenen vergilere, şehrin ekonomisine ve diğer etkenlerin harekete geçmesine katkı sağlamış oluruz.''