BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AB görevlileri Ahlat'a hayran kaldı

Son yıllarda hızla ziyaretçi akınına uğrayan Ahlat'ın son konukları ise Avrapa'dandı.

Abone ol

UNESCO adaylığının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de himayesine alması ile birlikte Ahlat ilçesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Son yıllarda turizm ve gezilecek görülecek mekanlar arasından sıkça söz edilen Van Gölü sahilindeki Bitlis'in Ahlat ilçesi ziyaretçi akınına uğruyor. Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve bazı bakanlık çalışanları ile Avrupa Birliği Komisyonu'ndaki görevliler Ahlat'taki tarihi mekanları gezdi. Yaklaşık bir haftadan beri bölgede olduklarını belirten yetkililer, Ahlat'ta gezdikleri tarihi mekanlara ve özellikle Selçuklu Mezarlığı'na hayran kaldıklarını söyledi.

Sırasıyla Selçuklu Mezarlığı, Emir Bayındır Kümbeti, Çifte Hamam, Ulu Cami, Osmanlı Kalesi ve Abdurrahman Gazi Türbesi'ni gezen heyetteki Avrupa Birliği görevlisi Francois Naucadie, Türkiye'ye ziyaret için geldiklerini söyledi. Francois Naucadie, "Neredeyse bir haftadır Türkiye'nin dört bir köşesini dolaşıyoruz. Bölgeye ikinci defadır geliyorum. Ancak Ahlat'a ilk defa geldim. Çok değişik ve çok enteresan bir yer burası. Bu mezarlardan anlaşıldığı üzere buranın medeniyetin beşiği olduğu ortaya çıkıyor. O açıdan bu ziyaret çok ilginç ve enteresan bir ziyaret. Bize bu ziyareti hazırladığı için sayın müsteşara çok minnettarız" dedi.

Misafirperverlik hayran bıraktı

Avrupa Birliği görevlilerinden Francois Begeot ise, tercüman vasıtasıyla yaptığı açıklamada, "Burası her şeyiyle bütün olarak çok etkileyici bir yer. Hem doğal çevresiyle hem burada görmüş olduğumuz bu mezarlık ve kültürel mirasla çok etkileyici bir yer. Fakat bunların yanında insanların misafirperverliği de çok etkileyici. Bence burası değerlendirilmesi gereken önemli bir alan. Çok etkilendim" dedi.