BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'de Cansel'e tecavüz eden öğretmeni telefonu ele verdi!

KAYSERİ'de Cansel Buse K'ya tecavüz ederek ölümüne neden olduğu iddia edilen matematik öğretmeni Bayram Ö'yü, cep telefonundaki görüşmeleri ele verdi.

Abone ol

KAYSERİ'de Cansel'in başına gelen tecavüz skandalı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Lise öğrencisi olan Buse'ye tecavüz ettiği iddia edilen matematik öğretmeni evli ve iki çocuk babası 33 yaşındaki Bayram Ö'yü ise cep telefonundaki görüşmeler ele verdi.

 Lise öğrencisi Cansel Buse K. (17) çarşamba günü, ailesinin ifadesine göre Melikgazi’deki evlerinde polis babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız hastanede yaşamını yitirdi. Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları, Cansel'in intiharına evli ve iki çocuk babası matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisi ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu, okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığı yönünde iddilarda bulundu. İddialar üzerine öğretmen Bayram Ö. (33) cumartesi günü tutuklandı.

ÖĞRETMENİN SERTİFİKASI VARMIŞ!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Kayseri’de intihar eden 12. sınıf öğrencisi Cansel Buse K’yi (18) istismar etmek iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö’nün (33) daha önce Sabancı Üniversitesi’nin BM desteği ile düzenlendiği Mor Sertifika Programı Semineri kapsamında “cinsel şiddet, şiddetin ruh sağlığı üzerine etkisi, cinsel taciz vakaları, çocuk gelinler” konularında eğitim gördüğü ve sertifikalandırıldığı ortaya çıktı.

Bayram Ö’nün 6 ay önce, eğitimini aldığı ve başarısı nedeniyle sertifikalandırıldığı derslerden bazıları şöyle:

*Kadına yönelik şiddetle mücadele
*Şiddeti Konuşalım: Şiddet, Cinsel Şiddet ve Şiddetin Ruh Sağlığına *Etkisi Atölyesi
*Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuk
*Cinsel Taciz Atölyesi
*Toplumsal Cinsiyet ve Tabu Roller.

‘2 AYLIK TELEFON TRAFİĞİ’

Adli ve idari soruşturmada genç kızın iki aydan beri öğretmeniyle cep telefonundan görüşmeler yaptığı belirlendi. Vali Orhan Düzgün olayla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “Cansel B.K.’nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu tutuklanmıştır. Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., Müdür Yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”



CANSEL OKULDA BAYILMIŞ

Aileye taziye ziyaretinde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da şu açıklamayı yaptı: “Cansel, pazartesi günü okul idaresine öğretmeni şikâyet etmiş. İdare gerekli girişimlerde bulunacaklarını kendisine ifade etmiş. Ancak genç kız okulda baygınlık geçirmiş, ambulans çağrılmış. Genç kızın ailesi, bu durumdan haber edilmediklerini söyledi.” Kayseri Barosu da davaya müdahil olmak istediklerini açıkladı.

ÜZERİ KAPATILSIN TALİMATI VAR MI?

“Cansel, pazartesi günü okul idaresine öğretmeni şikâyet etmiş. İdare gerekli girişimlerde bulunacaklarını kendisine ifade etmiş. Ancak...

 CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cansel’in öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla hayatına son vermesi üzerine konuyu TBMM’ye taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede “Konunun üzerinin kapatılması yönünde talimatlar verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili talimatlar kim ya da kimler tarafından verilmiştir?” diye soruldu.

OKULDA PSİKOSOSYAL DESTEK

Olayı perşembe günü öğrendiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu şöyle dedi: “İki müfettiş görevlendirdik. Öğretmen ve öğrencilere psikososyal başta olmak üzere her türlü destek verilmeye başlandı. Diğer öğrencilerimizin hayatlarının normale dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Kız öğrencimizin ailesiyle de görüşeceğiz.”

 #canseliçinsusma
CANSEL’in ölümü sosyal medyada, “Cansel için susma” etiketiyle paylaşıldı. Paylaşımlarda “Kayseri’de 18 yaşındaki bir kız matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı, şikâyet edildi ama hiçbir şey yapılmadı. Kız dayanamadı ve intihar etti, kurtarılamadı. Bunun, tecavüzün yanında bir cinayet olmasına rağmen kimse harekete geçmedi. Olayın üstü örtülmeye çalışılıyor” diye yazıldı.


Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, öğretmen Bayram Ö.’nün ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarından tutuklandığını açıkladı.

Cansel'in son anları güvenlik kamerasında...

 CANSEL'İN DEDESİ İDAM İSTİYOR HABERİ DİĞER SAYFADA

TIKLAYIN

[page_end]

KAYSERİ'de öğretmeninin cinsel istismarına uğradığı iddiası ile intihar eden Cansel B.K.,'nın dedesi Turan K., istismarcı öğretmen için ailenin müebbet hapis istediğini söyledi.

Dede Turan K., yaşanan olayların üstünün kapatılmaya çalıştığını iddia ederek istismarcı öğretmene müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde ikamet eden dede Turan K., "Her ne yapsak da elden bir şey gelmiyor. Devletin mahkemeleri gereken cezayı verecek ama bizim içimiz soğumaz." dedi.

Cansel B.K.,'nın intiharının ardından Kırşehir'de Sivil Toplum Örgütleri de yaşananların açığa çıkması için açıklamalar yaparak, kınama mesajları yayımladı.