BIST 9.562
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.486,45
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

PKK'lı cenazesine katılan Dilek Öcalan'dan olay sözler

VAN'da PKK'lı Beyazpirinç'in cenazesine katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'dan olay sözler.

Abone ol

Van'da PKK'lı Ramazan Beyazpirinç'inin cenazesine katılan HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Dilek Öcalan, "Kürt halkını öldürerek bitiremezsiniz" dedi.

Van'da, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı yakalanan ve tutuklandıktan sonra geçtiğimiz günlerde tedavi için götürüldüğü Ankara'da yaşamını yitiren PKK'lı Ramazan Beyazpirinç, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi.

6 AY ÖNCE YARALI OLARAK ELE GEÇİRİLMİŞTİ

PKK'lı Ramazan Beyazpirinç, yaklaşık 6 ay önce Van'da güvenlik güçleriyle girilen çatışmada yaralı olarak ele geçirildi. Tedavisi yapıldıktan sonra tutuklanarak Van Cezaevi'ne konulan Beyazpirinç, geçen hafta tedavi için Ankara'ya götürüldü, ancak burada kurtarılamayarak öldü.

 DİLEK ÖCALAN DA CENAZEDEYDİ

Yaşamını yitiren Beyazpirinç için bugün memleketi Siverek'te cenaze töreni düzenlendi. PKK ve elebaşı Öcalan lehine sloganların atıldığı cenaze törenine HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan ile çok sayıda kişi katıldı.

"BİR ADIM DAHİ GERİ ATMADAN"

Siverek Mezarlığı'na defnedilen PKK'lı Beyazpirinç'in cenazesine katılanlara Kürtçe konuşan Dilek Öcalan, çatışmaların son bulmasını ve müzakere masasına oturularak çözüm aranmasını isteyerek, "Savaş bin yıl dahi sürse eninde sonunda müzakere masasına oturmadan hallolmayacaktır. Kürt halkını öldürerek bitiremezsiniz. Bir adım dahi geri atmadan bu mücadeleye devam edeceğiz, bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Kürt halkını yok sayarak inkar ederek soykırımlara tabi tutarak yok edemeyeceksiniz" dedi.