BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

İsveç'te mide kaldıran cinsel ilişki teklifi

İsveç Liberal Parti'nin gençlik kollarının hazırladığı önerge ülkeyi ayağa kaldırdı. Cinsel sapkınlık olarak kabul edilen iki ilişki için yasa isteyen parti, önergenin verilmesini oylamayla kabul etti.

Abone ol

İsveç'te Liberal Parti'nin Gençlik Kolları'nın sapkınlık olarak kabul edilen iki cinsel yönelim için önerge hazırlayacağı iddiaları tepkilere neden oldu. Ölen kişiyle cinsel ilişki kurulması ve ensest ilişkinin serbest olmasını isteyen örgüt, bunun için bir de oylama yaptı.

Liberal partinin gençlik kolları bu tarz cinsel yönelimlerin 'sıradışı ve iğrenç' olarak algılanıyor oluşunun, bu eylemlerin yasadışı olduğu anlamına gelmemesi gerektiğini savundu.

Önerge kabul edildiği takdirde, 15 yaşını aşmış kardeşler (rıza dahilinde) seks yapabilecek. Şayet kişi ölmeden önce cesediyle seks yapılabileceğine dair yazılı bir izin bıraktıysa, bu kişinin öldükten sonra cesediyle de cinsel ilişkiye girilebilecek.

Liberal Gençlik Kolları Genel Başkanı Cecilia Johnsson Stockholm'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Genel ahlak kurallarını sevmiyoruz. Şu anki mevcut yasalar da kimseyi korumuyor. Biz gençlik kollarıyız ve bizim görevlerimizden biri de bir adım sonrayı düşünmektir."

Liberal Parti'nin Gençlik Kolları geçen haftasonu gerçekleştirilen geleneksel toplantıda bu sorunu oylayarak, konuya ilişkin bir önerge verilmesi yönünde karar aldı.

ÖLMEDEN ÖNCE RIZASININ OLDUĞUNU BELİRTMELİ

Johnsson nekrofiliye ilişkin şu sözleri sarf etti:

"Öldükten sonra cesedinize ne olacağı sizin kararınız olmalı. Cesedinizi bilim veya müze için bağışlasanız da, cesedinizle birilerinin yatmasını isteseniz de, bu normal olmalı."