BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,61
HABER /  GÜNCEL

Kayseri Anadolu'nun Parisi olacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Harikalar Diyarı için bugün ihaleye çıktı!

Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin en önemli projelerinden biri olan Anadolu Harikalar Diyarı'nda, eğlence parkının yapım ve işletmesi, ihale ile 25 yıllığına kiraya verildi. Projede Paris'teki  'Disneyland' benzeri tema park inşa edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, Encümen Salonundaki ihale öncesi yaptığı açıklamada, Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'nin, Kayseri'nin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Proje çerçevesinde toplam 70 milyon lira yatırım yapılacağını belirten Beyhan, ''Bu tesislerin 1 Mayıs 2013'e kadar tamamlanması planlanıyor. İhaleyi kazanan firma, ilk 2 yılda 40 milyon lira, sonraki yıllarda da 30 milyon lira yatırım yapacak ve burayı işletecek. 5. yıldan itibaren de her yıl net satışlar üzerinden ihale sonucunda belirlenen yüzde oranı kadar belediyeye ödeme yapacak'' dedi.

Tek firmanın katıldığı pazarlık usulü ile yapılan ihalede, net satışlar üzerinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne yüzde 4.5 oranında pay vermeyi teklif eden Elit A.Ş, ihaleyi kazandı.