BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

İsrailli büyükelçi: Niyetim Kahire'ye dönmek

Kahire'deki büyükelçilik binasının basılması üzerine ülkesine dönen İsrailli büyükelçi, yakında görevine yeniden başlamayı umuyor.

Abone ol

İsrail'in Mısır büyükelçisi İshak Levanon, geçen hafta protestolar üzerine ayrılmak zorunda kaldığı Kahire'ye dönerek görevine yeniden başlamayı umduğunu bildirdi.

Levanon, Mısır ile İsrail arasındaki barış anlaşmalarının etkilenmesini beklemediğini belirtti.

Levanon, geçen hafta Mısırlı protestocuların büyükelçilik binasını basması üzerine Mısır'dan ayrılmak zorunda kalmıştı.

İsrail'den BBC'nin sorularını yanıtlayan Levanon, baskın sırasında büyükelçilik binasında olmadığını ama oradaki altı kişilik ekibinin güvenliği için kaygılandığını anlattı.

İshak Levanon, Kahire'deki İsrail karşıtı gösterilerin bu boyutlara ulaşmasını asla beklemediğini ifade etti.

Büyükelçi Levanon, gereken güvenlik koşulları temin edildiği takdirde Kahire'ye dönmeyi arzuladığını belirtti.

Levanon, "Başbakan da dışişleri bakanı da böyle söylüyor. Karşı taraftan yeşil ışık alır almaz uçağa atlayıp Kahire'ye inmeye niyetliyim." diye konuştu.

Büyükelçi, her ülkenin, topraklarındaki yabancı ülke büyükelçiliklerinde çalışanları ve bu çalışanların bulunduğu binaları korumakla yükümlü olduğunu vurguladı.

İsrail büyükelçiliğini hedef alan saldırı, İsraillilerin iki ülke arasındaki sınırda militanları yakalamak üzere operasyon düzenlediği sırada, beş Mısırlı polisi öldürmesi üzerine patlak vermişti.

İsrail ile Mısır hükümetleri arasındaki mevcut gerginliklere rağmen büyükelçi Levanon iki ülke arasındaki barış anlaşmasının tehlikede olmadığını savundu.

Levanon, "İsrail'in pozisyonu kesinlikle şudur: Biz Mısır'la aramızdaki anlaşmaya - barış sürecine - mutabık kalacağız. Mısırlıların da aynı hissi paylaştıklarını duymaktan memnunum. " dedi.