BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kayseri 9 Ocak cuma okullar tatil mi hava durumu

Kayseri'de hava durumu kötü kar yağışı devam ediyor sıcakıklar -8 dereceyi gördü. Bugün okullar tatildi ve peki 9 ocak cuma günü yarın okullar tatil edildi mi?

Abone ol

KAYSERİ'DE olumsuz hava durumu devam ediyor kar yağışı zaman zaman etkisini arttırıyor Sıcaklıklar -18 dereceyi görecek. Bugün okullar tatildi ve peki yarın 9 ocak cuma günü okullar tatil edilecek mi valilik kararı bekleniyor.

BUGÜN OKULLAR TATİL

KAYSERİ'de olumsuz hava durumu devam ediyor kar yağıKayseri'nin 11 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bünyan, Felahiye, Hacılar, İncesu, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Akkışla, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.

Meteorolojik durum değerlendirmesi sonucunda, merkez ilçeler Kocasinan, Melikgazi ve Talas'ın yanı sıra Develi ile Özvatan ilçelerinde eğitime yarın devam edileceği belirtilen açıklamada, Develi'de taşımalı eğitime 1 gün, Özvatan'da ise 2 gün ara verildiği kaydedildi.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Samsun, Ordu, Tokat, Elazığ, Tunceli, Bingöl çevrelerinin kar, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 10 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden, orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğsusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğsusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-08-at-10.06.23-am.png