BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Mehmet Barlas: Batı bedel ödüyor

Fransız dergisine kanlı saldırıyı kaleme alan Mehmet Barlas, Batı'yı çifte standart ve çarpık anlayış içinde olmakla suçladı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'a göre Batı dünyası Ortadoğu'yu karıştırmanın bedelini ödüyor.

12 kişinin öldüğü Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen silahlı saldırıyı yorumlayan Barlas, bugünkü yazısında nefret suçları ve ırkçılığı görmezden gelen Batı'yı eleştirdi. İşte o yazıdan bir bölüm:

ÇİFTE STANDARTLAR
Ne yazık ki uluslararası camia bu konuda çifte standartlı bir ortamı yaşamayı yüzlerce yıldır sürdürmekte. Neticede Amerika da, Avrupalılar da, işlenen insanlık suçları ve nefret dolu ırkçılık apaçık ortadayken, savaş patlayana kadar Hitler'in Nazi rejimi ile aralarını hoş tutmadılar mı? Sovyetler Birliği veya Stalin, Nazi rejiminin ayıplarını görmezden gelip, Berlin-Moskova ittifakını oluşturmadı mı?
Son dönemde de Amerika Humeyni İran'ına karşı Saddam'ın Irak'ına destek verirken, Irak'taki Baas rejiminin işlediği insanlık suçlarını görmezden gelmedi mi?
Hukuk, demokrasi, insan hakları, çoğulculuk, karşı düşünceye saygı gibi değerler, devlet çıkarları söz konusu olduğunda hiçbir anlam taşımıyor... Halkın seçtiği Mursi'nin siyaseti işlerine gelmediği zaman, Sisi benzeri darbeciler hemen Mısır'ın "Meşru yönetim"i olarak kabul ediliyor.

BEDEL BÖYLE ÖDENİYOR
Bu çarpık anlayışın Ortadoğu'daki yansımalarını terörist örgütlerin bu coğrafyada yerden mantar çıkarcasına üremesinde görüyoruz. Bunların uzantıları, dün Paris'te olduğu gibi Batı kentlerinde de şiddet eylemleri sahneliyorlar.
Bakalım Fransız yetkililer Paris'teki terör eyleminin soruşturmasını yaparlarken, olaya bu açılardan da bakabilecekler mi? İslam coğrafyasını geçmişte insafsızca karıştırmış olmanın, bugüne böyle bir tablo ile aktarılmasını irdeleyebilecekler mi?"