BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kayıtta bağış tarih olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 'internet üzerinden okul kaydı' uygulaması ile kayıt parası tartışmalarına son verecek

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MBE) yaklaşık bir yıldan kısa bir sürede hayatı geçirdiği 'internet üzerinden okul kaydı' uygulamasıyla, kayıt parası tartışmalarına son vermeyi planlıyor.


Bakanlıktan alınan bilgilere göre, 1 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmiríde pilot uygulamasına geçilecek 'internetten kayıt' ile ilgili çalışmalara Ocak ayında başlandı.

Bakanlık özellikle her kayıt döneminde okul yönetimleri ile veliler arasında yaşanan kayıt parası tartışmalarına son vermek ve denetimi daha sağlıklı yapmak amacıyla internet yoluyla kayıt sistemine geçmeyi uygun buldu. Bu dönem uygulanacak kayıt sisteminde bir aksaklık olmaması halinde önümüzdeki bir iki yıl içinde 81 ilin tamamında uygulanacak.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre veliler internet üzerinden kayıt başvuruları için internet ortamından http://meb.gov.tr veya http://ilsis.meb.gov.tr adreslerinden çocuklarının TC kimlik numaralarını girip, ëe-kayıt öğrenci başvuru formuí doldurarak kayıt işleminin ilk adımını atmış olacaklar.