BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Geleceğin iki Türk beyini

Almanya geleceğe yön verecek 100 beyni seçti. Bu genç beyinlerin arasında iki Türk ismi de var.

Abone ol

ALMANYA Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in himayesinde "Land der Ideen-Fikirler Ülkesi" adlı inisiyatif tarafından görevlendiren jüri, ülkenin geleceğini şekillendirebilecek 100 beyni seçti. Geleceğin beyinleri arasında, aşçı Ali Güngörmüş ve ünlü turizmci Vural Öger'in kızı Nina Öger de yer aldı. Çalışma, "Geleceğin 100 Beyni" adı altında kitap olarak basıldı.

BILD am Sonntag gazetesi de, Mick Jagger gibi ünlülere yemek yapan Ali Güngörmüş'ü şöyle tanıttı: "Ülkenin en iyi restoranlarında çalıştı. 2003'te Gault Millau, kendisini 'yılın keşfi' olarak nitelendirdi. Şimdi Hamburg'da sahibi olduğu 'Le Canard Nouveau'yu işletiyor. Ali'nin sloganı şu: En basitinden en iyisini yap."

NİNA Öger için de şu ifadeler kullanıldı: "Babası Vural Öger'in kurduğu Öger Tours'a 2003'te yönetici olarak farklı bir anlayış kazandırdı. En büyük hedefi, Türkiye'nin 'her şey dahil' imajını yıkmak; İstanbul'u seyahat güzergâhı olarak Paris ve Londra'yla aynı seviyeye getirmek. Bu yüzden sadece gezi değil, Boğaz'da kültür etkinlikleri de düzenliyor."