BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  DÜNYA

Kayıp uçakla ilgili korkunç iddia SON DAKİKA

Günlerdir kayıp olan Malezya uçağının sisteminin kasten devredışı bırakıldığı iddia edildi.

Abone ol

MALEZYA Başbakanı Najib Razak yaptığı açıklamada, kayıp Malezya uçağının sisteminin 'kasten devredışı bırakıldığını' söyledi.

Dünya havacılık tarihinin en gizemli olayıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Malezya Başbakanı Najib Razak, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e doğru gitmek üzere havalanan ancak taşıdığı 239 kişiyle birlikte kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının sisteminin 'kasten devre dışı bırakıldığı iddia edildi.

'ÇİN'E DOĞRU 7 SAAT UÇTU'

Başbakan Najib, kayıp uçakla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere basın mensuplarının karşısına çıktı. Razar, araştırmacıların, uçağın iletişim sisteminin 'kasten' devre dışı bırakıldığına inandığını söyledi. Uçağın Çin'e doğru 7 saat boyunca havada seyahat ettiği iddia edildi. Ayrıca uçakta yakınları bulunanlar tarafından yolcuların dört gün sonra bile cep telefonlarının çaldığı iddia edilmişti. Bu iddia havayolu şirketi tarafından doğrulanmasa da birden fazla yolcu yakını tarafından dile getirilmesi kuşku yaratmıştı.

ARAMA KORİDORLARI OLUŞTURULACAK

Bir haftadır kayıp olan uçakla ilgili 2 arama koridoru oluşturulacağını söyleyen Najib, Tayland'dan başlayıp Kazakistan ve Türkmenistan sınırına uzanan 'Kuzey koridoru' ile Endonezya'dan başlayıp Hint Okyanusu'na ulaşan 'güney koridoru'nu anlattı.

'KAZA DEĞİL KASITLI'

Bugün yapılan açıklamalar, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının ortadan kaybolmasının 'kaza sonucu' olmadığını ortaya koyar nitelikte. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak incelemeler, uçağın kim tarafından ve hangi gerekçeyle kaçırıldığı ya da düşürüldüğü üzerine yoğunlaşacak ve genişletilecek.

ARAMA ÇALIŞMALARI YENİ BİR AŞAMADA

Başbakan Najib, Güney Çin Denizi'nde uçağın son sinyallerinin alındığı bölgede yapılan aramaların koridorlar çevresinde genişletileceğini duyurdu. Araştırma koridorlarında, son uydu verilerinin de inceleneceğini belirten Najib, "Artık açıktır ki, MH370'in arama çalışmaları yeni bir aşamaya ulaştı" dedi.

Najib, "Umuyoruz ki, yeni bilgiler uçağın bulunmasında bizi bir adım öteye götürecektir" ifadesini kullandı.