BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.388,36
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet yazarının bile ağzı açık kalmış

Zaman yazarı Ahmet Kurucan, Fethullah Gülen'e hakarete varan eleştirilere sessiz kalan iyi gün dostlarına tepki gösterdi.

Abone ol

İktidar kanadının eleştirileri ulusalcı-laik kesimden daha mı sert? Zaman yazarı Kurucan, Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya'nın "Vallahi şimdi yazılanlar karşısında ağzım açık kalıyor.” sözünü köşesine taşıdı.

Cemaate ve Gülen'e yönelik ağır suçlamalara gazetesi yazarı adeta isyan etti. Kurucan'a göre Gülen'e karşı operasyona susan 'iyi gün dostları' kaybedenler sayfasında yerini alacak.

DOSTLARIN SUSKUNLUĞU RAHATSIZ ETMİŞ

Gülen ile 5 dakika görüşebilmek için sıraya girenlerin şimdi şimdi linç operasyonuna katıldığını yazan Kurucan, Gülen'in eleştirilere karşı neler söylediğini de anlattı:

"Benim Hocaefendi gözlemlerim, satır ve satır aralarına sıkıştırılan cümlelerden anladığım şu ki; Hocaefendi’yi bu süreçte en çok rahatsız eden işte bu türlü dostların suskunluğudur. Geçen gün gurbet içre gurbet yaşıyorum derken bunu kastediyordu bana göre. Sözün siyak ve sibakının uzandığı yer burasıydı. “Ben 60 ve 80 ihtilalini, 71 muhtırasını, 28 Şubat postmodern darbesini, 99 Haziran fırtınasını gördüm ve yaşadım. Hiçbir dönemde bu kadar hakaret işitmedim.” Nitekim ömrü boyunca Hocaefendi ve Hizmet aleyhinde yazılar yazmış Hikmet Çetinkaya da aynı tespiti yapmıştı: “Ben Gülen’i hep yazdım ama hakaret etmedim. Vallahi şimdi yazılanlar karşısında ağzım açık kalıyor.”

GÜLEN: HAKARETLER BELKİ DE LÜTUF VE İHSANIN GARANTİSİDİR

Devamı var Hocaefendi’nin sözlerinin: “İnşallah biz duruşumuzu bozmayalım. Kim bilir belki de yapılan bu hakaretler, ahiret adına bizim için bir kazanımdır. Kim bilir belki de Allah’ın gelecekte ihsan buyuracağı lütuf ve ihsanın garantisidir. Kim bilir belki de her şeye rağmen sadece Allah’a karşı sergilediğimiz emniyet ve teslimiyet duygusundan dolayı O’nun inayetidir.”