BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,89
HABER /  GÜNCEL

Güler'den ikinci Gezi Parkı bombası!

Yolsuzlukların ardından bu kez de Gezi Parkı olayları sırasında yapılan telefon görüşmeleri internete sızdırıldı.

Abone ol

Gezi Parkı eylemleri sırasında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yaptığı telefon görüşmeleri gündeme bomba gibi düştü. Dün akşam saatlerinde yayınlanan ikinci ses kaydında bu kez Güler, Cemal Kalyoncu'ya dert yanıyor ve polis müdürlerine bizzat Erdoğan'ın emir verdiğini iddia ediyor. İşte o ses kaydındaki o iddialar;

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili ikinci ses kaydı, dün akşam saatlerinde internete sızdırıldı. İçişleri Bakanlığı'nın "ses kaydını sızdıranlarla ilgili yasal süreç başlatıldı" açıklamasının ardından Youtube yüklenen yeni kayıtta, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cemal Kalyoncu ile görüşüyor. 

GÜLER ZARARI SORUYOR 

Gezi Parkı'nda Kalyoncu'ya ait iş makinalarını zarar görüp görmediğini soran Güler, yaşananlarla ilgili bilgisinin olmadığını, bu nedenle de açıklama yapamadığını söylüyor. Kalyoncu'ya ilk telefon görüşmesinde olduğu gibi bir kez daha dert yanan Güler, Başbakan'ın Gezi Parkı için yapılması planlanan AVM sözünü hatırlatıyor, açıklama yaparak ters düşmek istemediğini ifade ediyor.

"POLİSE EMRİ BİZZAT ERDOĞAN VERDİ"

Konuşmanın en ilginç bölümü ise Gezi Parkı'ndaki eylemcilere müdahale ile ilgili. İddialara göre telefon görüşmesinde Güler, Gezi Parkı'nda tansiyonu yükselten emrin bizzat Erdoğan tarafından verildiğini söylüyor. Güler konuşmada polisin bu emirden sonra göstericileri çıkarmak için biber gazı kullandığını iddia ediyor.

TOPBAŞ'A SUÇLAMA

Bu arada telefon konuşmasında Cemal Kalyoncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın süreci yönetemediğini, olayların bu nedenle büyüdüğünü söylüyor.