BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  GÜNCEL

Kayıp işçinin kemiği bulundu

İstanbul'da Kurbağalıdere'de 2 yıl önce sele kapılarak hayatını kaybeden temizlik işçisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde dere yatağında bulunan bir kemik parçası üzerinde yapılan DNA incelemesi, kemiğin Mevlüt Macit'e ait olduğunu ortaya çıkardı. Bu gelişme üzerine Macit ailesi savcılığa başvurarak dere yatağının yeniden incelenmesini istedi.

İki yıl önce İstanbul'daki aşırı yağış nedeniyle Kurbağalıdere taşmış, dereye düşen temizlik işçisi Mevlüt Macit sele kapılarak hayatını kaybetmişti.

Arama calışmaları günlerce sürdü. Mevlüt Macit, dere boyunca önce balık adamlar tarafından, sonra da iş makinalarıyla arandı. Ancak, hiçbir sonuç alınamadı.

Fenerbahçe mevkiinde dereye ağlarla set kuran ekipler, temizlik işçisinin akıntıyla birlikte sürüklenmesi ihtimaline karşı hazırlıklı bekledi. Yine sonuç çıkmadı.

2 yıl aradan sonra, geçtiğimiz günlerde dere yatağında bir erkek botu bulundu. Botun içerisinde bir de kemik parçası vardı:

"Tesadüf sonucu bir bot bulundu. Botun içerisinde de bir kemik parçası ayak bileğinden itibaren. Mevlüt Macit'e ait olma ihtimaline binaen bize haber verildi. Yakınlarınadan alınan DNA örnekleri sonucunda bunun Mevlüt Macit'e ait olabileceği yüzde 99.9 kanıtlandı. Buna binaen biz dere yatağının tekrar incelenmesini ve merhuma ait cesedin bulunmasını istiyoruz."

Mevlüt Macit'in acılı ailesinin gözü kulağı, hala dereden gelecek bir haberde:

"Rüyamda eşimi burada görüyorum. 'Beni kurtar' diyor. Eşimin cesedinin bulunmasını istiyorum. Bir mezarı olsun istiyorum."

Ailenin, olayla ilgili ihmalle suçladığı kurumlar hakkındaki tazminat davası ise halen devam ediyor.