BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  GÜNCEL

Down sendromlu çocuklar dizi oyuncusu oldu

‘İki Dünya Arasında’ dünya meselelerinden günlük yaşama birçok konuyu ele alarak herkesin kendisinden bir parça bulacağı bir dizi olarak seyircinin karşısına çıktı.

Abone ol

Dizinin 24 Temmuz Salı günü yayınlanacak 17. bölümünde, Şişli’deki Down Cafe’nin tamamı Down Sendromlu olan çocuk çalışanları yer aldı.

Dizinin bu bölümünde İmam Ahmet ile Nisan’ın beklediği Down Sendromlu çocuklarını dünyaya getirmekte kararlı olmasına karşın çevreden gelen kürtaj baskıları kafalarını karıştırır. Çocuklarını dünyaya getirmekte kararlı olan Ahmet ve Nisan, Down Sendromlu çocuklarına nasıl bakacaklarını düşünür. Nisan’ın Rehabilitasyon Merkezi’ne gittiğini Ahmet’e söylemesinin üzerine Ahmet’te giderek, Down Sendromlu çocukları ziyaret eder. Down Sendromlu çocukların konuk olduğu ‘İki Dünya Arasında’ dizisinin 17. Bölümü deyim yerindeyse herkesi ekrana kilitleyecek.

Down Cafe Sorumlusu Sibel Burunsuz, Down Sendromlu çocuklara sahip çıkıldığında, arkalarında durulduğunda ve desteklendiğinde sınırları aştıklarını belirterek, ‘Emek harcandığında diğer çocuklar gibi gitar çalabiliyor, resim yapabiliyor, şiir yazabiliyorlar. Kafemize gelenlere hizmet edebiliyorlar. Onlar da bizim çocuklarımız sadece diğerlerinden farklılar o kadar’ dedi. Çocukların her şeyi başarabilecek kapasitede olduklarını göstermek için gereken her şeyi yapacağız diyen Burunsuz, ‘İki Dünya Arasında dizisi sayesinde çocuklarımızın her şeyi başarabilecek durumda olduklarını bir kez daha göstermek istedik’ diye konuştu.

Çekimleri Şile’de yapılan dizi setinde eğlenceli görüntüler veren çok sayıda Down Sendromlu çocuk, dizinin ikinci yönetmeni Volkan Kapkın ile sohbet etti. Yönetmen koltuğuna oturup keyifli görüntüler verdiler.