BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz insanında çareler tükenmez!

Pahalı olduğu gerekçesiyle jetski alamayan Karadenizli gençler çareyi suntada buldular

Abone ol

Kastamonu’da pahalı olduğu için jetski alamayan balıkçı gençler, ’Sunta ski’ ismini verdikleri ahşap parçasını motorlu bir teknenin arkasına bağlayarak, su kayağı yapıyor.

Çatalzeytin İlçesindeki limanda balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan gençler, işten arda kalan zamanlarını su oyunlarında geçiriyor.

Televizyonda gördükleri jetskileri merak eden gençler internetten jetski almaya kalkınca fiyatının yüksek olduğunu gördüler. Bunun üzerine bir arkadaşlarının suntayı bir motora bağlayarak sürat yapmaları önerilerini değerlendiren gençler, marangozdan bir sunta parçası satın aldı.

BAKKALDAN ALDIKLARI ÇAMAŞIR İPİYLE OLAYI ÇÖZDÜLER

Bakkaldan da kalın çamaşır ipi alan gençler suntayı motorlu bir tekneye bağladılar. Teknenin hız yapmasının ardından suntanın üzerinde durmayı başaran gençler, jetski kadar hızlı olmasa da, ”Suntaski” ile sahilde hız yapıyorlar.

Balıkçı gençlerden Aykut Güzelaydın tahta üzerinde hız yapmanın çok zevkli olduğunu belirterek, ”Televizyonlarda devamlı görüyorduk. Pahalı olduğu için Jet ski alamadık. Suntayla bu işi deneyelim dedik ve adını da ’Sunta ski’ koyduk. Tekneye bağladığımızı suntayla Jetski tadını çıkarıyoruz. Eğlenceli gayet güzel. Görenler şaşırıyor. Çok sayıda binmek isteyen oluyor ama tahta kırılır, tehlikeli olur diye bindirmiyoruz” dedi.

Memduh Yılmaz da Akdeniz kıyılarında insanları eğlenirken sürekli gördüklerini belirterek, ”Biz Karadenizliyiz, burası ahşap bölgesi, elimizdeki imkanlar bu kadardı. Biz de tahtadan ’Sunta ski’ yaptık güzel de oldu” diye konuştu.