BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  POLİTİKA

Kayınpeder ile damat çekişmesi

Baba-kız muhtar oldu. 5 kez seçime girdi, 4 ayrı partiden başkan oldu. Arkadaşları ısrar etti, şoförken başkanlık seçildi.

Abone ol

29 Mart yerel seçimlerinde yurdun çeşitli yerlerinde ilginç gelişmeler yaşandı. İşte onlardan bir demet;

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde, kayınpeder ile damadı birbirine düştü... Sandıktan kayınpeder olan MHP adayı Halil Başaran, birinci çıktı.

CHP'den aday olan damatMehmet Erçin, sonuçlara itiraz etti. Aralarında sayım sonuçlarına göre sadece iki oy vardı. Kayınpeder 726 oy, damat ise 724 oy almıştı.

OYLAR SAYILDI DAMAT ÇIKTI: Oyların yeniden sayılmasının ardından sonuç değişti. Daha önce geçerli kabul edilmeyen 4 oyun geçerli sayılması üzerine CHP'li Sandalcı 2 oy farkla Belediye Başkanlığını kazandı.

BU KEZ KAYINPEDER İTİRAZ ETTİ: Bu sonuçlarda kayınpederi memmun etmedi. MHP Adayı Halil Başaran da oyların yeniden sayılmasını isteyerek Didim İlçe Seçim Kurulu başvurdu. Şimdilik sonuç muallak. Ya kayınpeder ya CHP'li damadı başkan olacak...

ÇEYREK DÖNEM BAŞKAN...
HER PARTİYİ GEZEN ADAY...
BAŞARILI BAŞKANLAR...

[PAGE]



KOLTUĞA DEMİR ATANLAR

MELİH GÖKÇEK: Kesintisiz 4 dönem büyükşehir belediye başkanı oldu. Gökçek, 1984 yılında Keçiören'den belediye başkanı seçilerek bu serüvene başlamıştı.

AYTAÇ DURAK: Aytaç Durak, beşinci kez belediye başkanı seçildi. Durak sadece, Anavatan Partisi'nin adayı olarak katıldığı 1989 yılındaki seçimleri kaybetti. Durak'ın bir diğer özelliği ise mevcut bütün partileri dolaşmış olması. Bir önceki seçimde AK Parti'den aday olmuştu, bu seçimde de MHP'den aday oldu.

MEHMET ÖZHASEKİ: Kayseri'de 4'üncü kez belediye başkanı oldu. İlkinde Refah Partisi'nden, sonrakinde Fazilet Partisi'nden son iki seçimde ise AK Parti'den aday oldu.

HAMDİ SEDEFÇİ: Edirne'de 1989, 1994 ve 2004 yıllarında belediye başkanı seçilen Hamdi Sedefçi, 4. kez başkanlığı kazandı.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentte ilk kez art arda üçüncü kez seçilen belediye başkanı oldu.

MACİT ÖZTEPE: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentte üst üste üçüncü kez belediye başkanlığını kazandı.

AHMET BERBEROĞLU: Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, üç dönem üst üste seçilerek ilçe tarihinde ilke imza attı. Berberoğlu, en yakın rakibi AK Parti'nin adayı İsmail Uzel'den 19 oy fazla aldı.

ŞERİF EŞREF AYAZ: Mardin'in Savur ilçesinde 25 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapan Şerif Eşref Ayaz, yeniden başkan seçildi.

REKOR KIRAN MUHTARLAR...
İŞİTME ENGELLİ MUHTAR...
BABA-KIZ MUHTAR OLDU

[PAGE]

  
REKOR KIRAN MUHTARLAR

ÖMÜR BOYU MUHTAR:
Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Gemi köyünde 46 yıldır muhtarlık yapan 75 yaşındaki Kadir Yetkinoğlu da en yakın rakibinden 4 oy fazla alarak göreve tekrar getirildi.

ARALIKSIZ 42 YIL: Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Camikebir Mahallesi'nde ilk olarak 1967 yılında muhtar seçilen ve görevini aralıksız sürdüren Kamil Okay, son seçimde de koltuğunu kimseye bırakmadı.

6. KEZ MUHTAR: Aydın'ın Didim ilçesi Hisar Mahallesi muhtarı ve Anadolu Ajansı yurt muhabiri Bahri Aşık, 6. kez mahallesinde muhtar seçildi.

46 YIL: Trabzon'un Çaykara ilçesi Şekersu köyünde 46 yıldır muhtarlık yapan Halim Kaya (75), yeniden aday oldu. Kaya, 41 seçmenden 32'sinin oyunu alarak yeniden göreve getirildi.

40 YILLIK MUHTAR: Tunceli'nin merkeze bağlı Doluküp köyünde 40 yıldır muhtarlık yapan Mehmet Ali Çetindere (76), son seçimde rakibini 1 oy farkla geçerek, yeniden muhtar oldu.

KADIN MUHTAR: Mersin'de, 20 yıldır muhtarlık yapan ve kentin ilk kadın muhtarı olan Fehime Bölek için halk, 29 Mart seçimlerinde de göreve ''devam'' dedi.

İŞİTME ENGELLİ MUHTAR: Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesi'nde 1999'dan beri muhtarlık yapan işitme engelli Mehmet Ali Yeniçeri, seçimi tekrar kazandı. Dudak okuyarak iletişim kuruyor.

*5 KEZ SEÇİME GİRDİ,
4 AYRI PARTİDEN BAŞKAN OLDU...

*BELEDİYEDE ŞOFÖRDÜ, ARKADAŞ
ISRARI BAŞKAN YAPTI...

[PAGE]


5 DÖNEMDE 4 AYRI PARTİ

Antalya'nın Finike İlçe Belediye Başkanlığına üst üste beşinci kez seçilen Nail Dülgeroğlu, hemen her seçime farklı bir partiden aday olarak girdi ve tümünü kazanmayı başardı. Dülgeroğlu sırasıyla, Anavatan, Islahatçı Demokrasi Partisi, DP, ve AK Parti'den aday oldu.

MURAT AĞA'NIN SİYASET MERAKI: Bitlis'e bağlı Yolalan Belde Belediye Başkanı Murat İnan, 4. kez başkanlık seçimini kazandı.Yörede ''Murat Ağa'' olarak anılan 10 çocuk babası Murat İnan (69), belediye başkanlığında 15 yılı tamamladı. Murat Ağa, belediye başkanlığından önce beldede 20 yıl muhtarlık yaptı.

5 MUHTARA EŞİT OY ÇIKTI: Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı 5 köyde de muhtarlık seçiminde adaylar eşit sayıda oy alınca, köy muhtarları kurayla belirlendi.

BELEDİYE ŞOFÖRÜ BAŞKAN OLDU: Onun hiç niyeti yoktu ama arkadaşları çok ısrar etti. Sivas'ın Doğanşar ilçesinde belediyede şoför olarak çalışan Halil Balık, arkadaşlarının ısrarıyla aday olduğu seçimlerde belediye başkanlığını kazandı.

*BABA-KIZ MUHTAR OLDU
*SEÇİMDE YENGESİNİ SOLLADI...
 

[PAGE]


SEÇİMDE AİLE ARASI YARIŞ

BABA-KIZ MUHTAR: Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Valilik kararıyla ikiye bölünen mahallenin 41 yıllık muhtarının kızı da mahallenin diğer yarısına muhtar seçildi.

Hacı Ömerağa ve Camiatik Mahallesi muhtarlığını 41 yıldır sürdüren Kazım Yılmaz, iki mahallenin ayrılmasıyla aday olduğu Hacı Ömerağa Mahallesi'nde yeniden muhtarlık koltuğuna oturdu. Babası gibi muhtarlığa seçilen Vildan Serbest, aynı muhtarlık binasını babasıyla paylaşarak mahalle sakinlerine hizmet vermeye başladı.

SEÇİMDE YENGEYE ÇALIM: Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Karacahisar beldesinde mevcut Belediye Başkanı DP'li Ali Tekel, AK Parti'den aday olan yengesinden fazla oy alarak yeniden başkan seçildi.

Karacahisar beldesinde belediye başkanlığı görevini iki dönemdir yürüten Ali Tekel DP'den, 11 yıl önce ölen kardeşi Ramazan Tekel'in eşi Gül Tekel ise AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu. Seçimleri kazanan Ali Tekel, yaptığı açıklamada, seçim sürecinde ailelerinde hiçbir sorun yaşanmadığını belirterek, ''Seçim süreci sona erdi. Seçimi kaybetmekten üzüntü duyan yengemle aramızda sorun yok'' dedi.

KUZENLER YARIŞTI: Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday olan Zeki Toçoğlu, MHP adayı olan amcasının oğlu Enver Toçoğlu'na karşı seçimi kazandı. Zeki Toçoğlu, yüzde 44.7 oyla seçimi kazandı. Amcasının oğlu MHP adayı Enver Toçoğlu ise yüzde 36.6 oy alabildi.

ÖLEN BAŞKAN SANDIKTAN
BİRİNCİ ÇIKTI...
TEMİZLİK İŞÇİSİ ATILDIĞI
BELEDİYEYE BAŞKAN OLARAK DÖNDÜ.

[PAGE]


ÖLEN BAŞKAN BİRİNCİ OLDU: Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar Belde Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mehmet Bozkurt (36), seçime 6 gün kala beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. AK Parti, kanun gereği kesinleşen aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildiğinden yeni aday gösteremedi. Yaşamını yitiren Bozkurt, seçimden 700 oyla birinci çıktı.

ÖLEN EŞİNİN YERİNE SEÇİLDİ:
Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Başkanıyken yakalandığı hastalığa yenik düşerek 2 yıl önce yaşamını yitiren Ümit Orbay'ın eşi Fadime Orbay, yarım kalan projeleri tamamlamak üzere çıktığı başkanlık yarışını kazandı. İncirliova'nın yeni başkanı Fadime Orbay, seçim sonuçları açıklanınca mazbatasını almadan eşinin mezarına gidip dua etti.

İŞÇİNİN AZMİ: Kastamonu'nun Küre ilçesinde MHP'den aday olan belediye işçisi Kamil Aydınlı, kendisini 1998'de işe alan 15 yıllık AK Parti'li Belediye Başkanı Kemal Engin Ayrancı'yı koltuğundan etti.

ZABITA MEMURUYDU BAŞKAN OLDU: Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde AK Parti adayı Mehmet Yılmaz, 20 yıldır zabıta memurluğunu yaptığı belediyeye başkan seçildi.

İŞTEN ATILDI, BAŞKAN OLARAK GERİ DÖNDÜ: Kilis'in Polateli İlçe Belediyesinde temizlik işçiliği yaptığı sırada işten atılan Hakkı Çelik, belediye başkanı seçildi. İşten atılmayı gurur meselesi yaptığını anlatan Çelik, ''5 yıldan beri sürdürdüğüm çalışmalar sonunda 29 Mart yerel seçimlerinde, beni işten çıkaran belediye başkanının karşısına aday olarak çıktım'' dedi. 

ŞOFÖRLÜKTEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA: Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gölyaka Belde Belediyesinde 5 yıldır otobüs şoförü olarak görev yapan Ramazan Erdoğan, belediye başkanlığını kazandı. Evli ve 3 çocuk babası Erdoğan, otobüs şoförü olarak görev yaptığı kurumda şimdi mazbata alıp makam koltuğuna oturmak için gün sayıyor.

MAKAM ŞOFÖRÜYKEN...: Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Tepehan beldesinde 12 yıl belediye başkanının makam şoförlüğünü yapan Mehmet Öner de başkanlığa aday oldu. Öner, Başkan Nedim Çeker'i geride bırakarak seçimi kazandı.

KENDİSİ ADAY YAPILMAYINCA
KARISI ADAY OLDU...
BİR KOCA DA KARISININ YERİNE
SEÇİME GİRDİ BAŞKAN SEÇİLDİ.

[PAGE]

  

KARILARI SEÇİMİ GİRDİ BİRİNCİ OLDU: Iğdır'da eşleri partileri tarafından aday gösterilmeyen 2 kadın, başka partilerden girdikleri seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu.

Melekli Belde Belediye Başkanı Servet Çankaya'nın AK Parti'den aday adaylığı başvurusu kabul edilmeyince, eşi Emine Çankaya DP'ye katılarak belediye başkan adayı oldu. Eşi Çankaya'nın da desteğini alan Emine Çankaya, seçimi kazandı. Belediye Başkanlığını eşi Servet Çankaya'dan devralacak olan Çankaya, beldenin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Aralık ilçesinde ise eski belediye başkanı Yıldırım Turan'ın yeniden AK Parti'den aday gösterilmemesi üzerine eşi Hanım Turan, DP'nin belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi kazandı. İlçenin ilk kadın belediye başkanı olan Turan, eşinin desteğiyle seçimi kazandığını belirtti. 

KARISININ YERİNE KOCA ADAY OLDU: Hatay'ın Samandağı ilçesinde, Nihat Nehir, eşi Hülya Nehir'in DSP'den adaylığının kabul edilmemesi üzerine aday olduğu ÖDP'den  seçimleri kazandı. 

ÜÇ KUZEN YARIŞTI AMA..: Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi beldesinde belediye başkanlığı için yarışan üç kuzen de seçilemedi. AK Parti'den Halil Gençoğlu, CHP adayı Muzaffer Gençoğlu ve MHP adayı Rıza Gençoğlu, bütün mücadelelerine rağmen seçimi kazanamadı. Mevcut Belediye Başkanı DP'li Ramazan Acar, yerini korudu.