BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  POLİTİKA

Bu haber ortalığı ayağa kaldırır!

Bu seçimde tam bir rezillik yaşandı. Oylar çalındı, yakıldı ama bu kadarı da fazla. CHP ve MHP'nin iddiaları gerçek çıktı. Olay daha büyür...

Abone ol

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, Ankara'nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanmasıyla ilgili ilk inceleme tamamlandı, Ankara'daki elektrik şebekerinin sabote edildiği ortaya çıktı.

CHP'nin adayı Murat Karayalçın o gece elektrik kesintilerine dikkat çekmek üzere canlı yayına çıkmıştı. Yayında konuşurken tam 5 kez elektrik kesilmişti.


Ankara Dikmen'deki bir okulda elektrik kesintisi sırasında mükerrer oyları, sandıktakilerle değiştirmek isteyen bir kişinin yakalanmasının ardından, Ankara İl Seçim Kurulu'nun başlattığı soruşturmada, emniyet yetkilileri ilginç bulgularla karşılaştı. Bu bölgeye elektrik dağıtımın sağlayan trafoları inceleyen polis yetkilileri, bazı kişi ya da kişilerin lokal aksaklık sağlamak için elektriği kestikleri anlaşıldı.

TEDAŞ VE OLAY YERİ ARAŞTIRDI

TEDAŞ uzmanlarıyla beraber Olay Yeri İnceleme Polisi'nin yaptığı incelemede, trafolarda bölgesel eletrik kaybına sebep olacak işlemlerin yapıldığı belirlendi. Seçim Kurulu'na bilgi gönderen TEDAŞ, Ankara'da meydana gelen elektrik kesintilerinin kendilerinden kaynaklanmadığını ve lokal aksaklıklar olduğunu bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise olayla ilgili inceleme başlatarak bu trafoları bozan kişileri bulmak için çalışma başlattı. Polisin de İl Seçim Kurulu'na elektrik kesintilerine ilişkin gönderdiği raporda, "Kesintilerin trafolara haricen yapılan müdahaleler nedeniyle gerçekleştiği" yönünde oldu.

İL SEÇİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

[PAGE]

Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Danışman, Ankara'da bazı semtlerde seçim gecesi elektriklerin kesilmesinin “sabotaj olduğu ve bu konuda inceleme başlatıldığı” iddialarıyla ilgili, “kendilerine bu konuda herhangi bir şey gelmediğini” ve “İl Seçim Kurulunun da herhangi bir işlem yapmadığını” bildirdi.

Danışman, seçim günü yaşanan elektrik kesintilerinin “şebekenin sabote edilmesi” sonucu yaşandığı yönünde Emniyet ve TEDAŞ'tan İl Seçim Kuruluna yazılı veya sözlü herhangi bir şey gelmediğini kaydetti.

Danışman, “Ama bundan sonra bir şey gelir mi bilmiyorum. İl Seçim Kurulu olarak biz de herhangi bir işlem yapmadık” dedi.