BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kayalıklardan düşen şahıs böyle kurtarıldı

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Ünseli beldesinin Esruk Dağı mevkiinde kayalıklardan düşen bir şahıs, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı...

Abone ol

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Ünseli beldesinin Esruk Dağı mevkiinde kayalıklardan düşen bir şahıs, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Alaaddin Bayram isimli şahsın arkadaşları ile birlikte ot topladığı esnada kayalık olan arazide dengesini kaybederek düştüğü ve sağ bacağı ile sol kolunda kırıklar meydana geldiği ihbarı üzerine, Van Valiliği tarafından Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı’ndan helikopter talebinde bulunuldu. Bölgeye sevk edilen helikopter, Muradiye İlçe Jandarma Komutanı, AFAD İl Müdürlüğü’ne bağlı Arama Kurtarma ve Acil Yardım ekibini alarak derhal olay yerine intikal etti. Yaralı vatandaşımız olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterin iniş yapabileceği alana kadar sedyede taşındındı. Uygun bir alandan helikoptere bindirilen Alaaddin Bayram, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
(İHA)