BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yemek borusu ve makatı yoktu

Doğuştan yemek borusunun bir kısmı ve makatı bulunmayan 35 günlük bebek, başarılı bir operasyonla hayata tutundu.<br/>Nida bebeğin doktoru M...

Abone ol

Doğuştan yemek borusunun bir kısmı ve makatı bulunmayan 35 günlük bebek, başarılı bir operasyonla hayata tutundu.
Nida bebeğin doktoru Medical Park Sağlık Grubu Bursa Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sabriye Dayı, “Nida kızımızın yemek borusunun bir bölümü doğuştan oluşmamıştı. Yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken bir yol vardı. Ayrıca makat bölümü de oluşmamıştı. Solunum sıkıntısı ile sevk edilen bebeğin teşhisi Bursa Medical Park Hastanesi’nde konuldu. Takipler ve ön kontrollerin sonrası ameliyat için plan yaptık. Bunlar ağır ameliyatlar. Bu tarz hastalıklar nadir görülür. Hayati tehlikesi olan, uzun süreçli bir ameliyat. Aile durumu biliyordu ve endişeliydi. Biz de aynı endişeleri yaşadık. Sonuçta Nida bebeği başarılı bir şekilde ameliyat ettik. Kızımız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Nida şu anda rahat emebiliyor ve yemeğini ağzından yiyebiliyor. Ayrıca yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken yolu da kapattık. Makat bölümü ile ilgili olarak da biraz yüksekte olduğu için bu bölümü karın duvarına aldık. Şu anda ihtiyacını oradan yapıyor. Biraz büyüdükten sonra makat bölümüne indirilecek” diye konuştu.

“RABBİM KIZIMIZI BİZE BAĞIŞLADI”
Nida bebeğin babası Taner Talih ise, kızının sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Talih, “Buraya geldiğimde doktorumuzun anlattıklarının hiçbirinden haberimiz yoktu. Doktorumuz Sabriye Hanım ve diğer doktorlardan Allah razı olsun. Büyük bir ameliyat olduğunu doktorumuz anlattı, biz de hayli tedirgin olduk ama şu anda şükürler olsun, Rabbim kızımızı bize bağışladı. Doktorumuzun kızımızın üzerinde çok emeği var” dedi.
Anne Nazan Talih ise, 4 yıllık süreç sonunda ilk defa anne olduğunu belirterek, “Kızımın durumunu bana eşim 3 gün sonra söyledi. O an dünyam başıma yıkılmıştı. 32 gün benim için çok uzun bir süreçti. Yoğun bakıma gittik, kızımızın başında bekledik. Sonra kızımı kucağıma alınca her şey daha farklı oldu. Bugüne şükrediyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)