BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  DÜNYA

Kosova’ya yurtdışı telefon kod numarası verilecek

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Uluslararası Telekomünaksyon Örgütü (ITU) tarafından Kosova’ya yakın bir tarihte telefon kod numara...

Abone ol

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Uluslararası Telekomünaksyon Örgütü (ITU) tarafından Kosova’ya yakın bir tarihte telefon kod numarası verileceğini açıkladı.
Kosova ile Sırbistan arasında teknik müzakerelerde Kosova heyetine başkanlık yapan Tahiri, Kosova medyasına yaptığı açıklamada, 30-31 Mayıs tarihlerinde Kosova ile Sırbistan arasında teknik müzakereler çerçevesinde telekomünikasyon konularının ele alınacağını belirtti.
Müzakerelerde ilerlemenin sağlanmasını beklediğini kaydeden Tahiri, telekomünikasyon konularında iki ülke arasında mutabakata varılacağını umut ettiğini söyledi.
Sırbistan’ın Kosova’ya uluslararası telefon kodu numarasının verilmesine engel oluşturmayacağı beklentisi içinde olduğunu belirten Kosova Başbakan Yardımcısı Tahiri, İTU’nun Kosova’ya dair yakın bir tarihte telefon kod numarası hususunda karar almasının öngörüldüğüne işaret etti.
Sırbistan’ın Kosova’ya uluslararası telefon kod numarası verilmesi engeleni kaldırması karşılığında Sırbistan’ın bir GSM operatörüne lisans verilmesi talebinde bulunduğuna ilişkin olarak Tahiri, Kosova’da yürürlükte olan yasalar uyarınca GSM operatörlerinin çalışma izni için Kosova’da açılabilecek uluslararası ihaleye katılmalarının şart olduğunu, bu şartın Sırbistan içinde geçerli olduğunu anımsattı.
Kosova sabit telefonlarda Sırbistan’nın kullandığı +381 yurdışı kod telefon numarasını kullanmaktadır.
(İHA)