BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  GÜNCEL

BDP'li Önder dozerin önüne atladı

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmaları protesto eden eylemcilere polis müdahale ettiyor.

Abone ol

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında yol inşaatı sırasında Gezi Parkı’nın Asker Ocağı Caddesi yönünde 4 metre genişliğinde bulunan bölümde duvarın yıkılıp, hafriyat yapılması bir grup aktivistin tepkisini çekti.

BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder dozerin önüne atlayarak yıkım çalışmalarını engellemeye çalıştı.

Gece saat 00.00 sıralarında Taksim Gezi Parkı'nın Asker Ocağı Caddesi tarafındaki duvarı yıkılarak, iş makinalarının parkın içine girmesi üzerine Taksim İçin Ayağa Kalk Platformu'ndan yaklaşık 50 kişilik grup parkta bir araya geldi. Parkta çadır kurarak, sabahlayan grup, iş makinelerinin tekrar yapacağı çalışmayı engellemek için beklemeye başladı.

Bugün saat 13.00'a kadar parktaki nöbetini sürdüren grup, önce belediye yetkilileriyle tartıştı. Belediye görevlileri, çalışmaların devam etmesi için çadırın kaldırmasını istedi. Bunun üzerine grup üyeleri, parkın halka ait olduğunu söyleyerek, bu isteğe itiraz etti. Sivil polisler de devreye girince, belediye görevlileri ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı ve arbede sonunda çadır zorla kaldırıldı.

sirri-sureyya-onder-kaza.jpg 



Çalışmaların durdurulmasını isteyen yaklaşık 30 kişi, ‘Gezi Parkı için Nöbetteyiz’, ‘Parkımızı vermiyoruz’ pankartları altında dün geceden beri Gezi Parkı’nda bekliyor. Polis dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale etti. Polis ile grup arasındaki gerginlik sürüyor.



polisler.jpg

Yerine Topçu Kışlası binasının AVM olarak yapılması planlanan Gezi Parkı'na gece yarısı kepçelerle girilip yıkıma başlandı. Dün gece ara verilen çalışmalara bu sabah devam edildi.

Sabah saatlerinden itibaren yeniden toplanmaya başlayan insanlar yıkımın durdurulması için slogan attı. 

Sosyal medyada yıkıma karşı kampanya başlatıldı. Kampanyanın duyurulmasıyla Gezi Parkı'na koşan kalabalıklar akın etmeye başladı.

Taksim'de işaretlenen ağaçlar
agac-gezi-parki.jpg

Görevliler, dün gece dernek üyelerinin tepkisi üzerine çalışmalarını bir süre durdurdu. Divan Otel tarafındaki duvarın yıkılıp ağaçların yerinden söküldüğünü belirten dernek üyeleri, gece boyunca çalışma alanında bekledi.


İşte Twitter'daki tepkiler

-@ezgibasaran
Dün gece başlayan #gezideağaçnöbeti nefes lazım, alan lazım, Taksim AVM'ye değil bize lazım diyenleri bekliyor

-@barbarossansal 
#ayagakalk uyuma kalan son yeşili ranta yıktırma . Taksim Gezi Parkı !

-@mehmetesen 
Yanıma limon su alıp Taksim Gezi Parkı'na gidiyorum.Bu ülkede insanı da ağaçları da korumak bedel ödeyerek oluyor malesef!

@MetinUca 
Taksim'e illa yasadışı AVM yapacan ya ağacını da utancından hırsızlar gibi gece yarısı mı kesiyorsun? Ah bu ayran ne bozdu seni

@denizatam: İnsanlar kendini dozerin önünde siper etti! 20'ye yakın kameranın önünde kaçak yıkım yapmak istediler! Yıktırmıyoruz... Herkes Gezi Parkı'na”

-İnsanlar kendini dozerlerin önüne duvar yapıyor! Gezi Parkı'nda sivil zabıtalar basın önünde kaçak yıkım yapmaya çalışıyor! Hadi gel

-ACİLLL SİVİL ZABITALAR İLE GÜÇ GÖSTERİSİ YAPIP YIKIMA DEVAM ETMEK İSTEDİLER! ÖNLERİNDE SET KURDUK KEPÇE ŞİMDİLİK DURDU! ŞİMDİLİK! PARKA GEL”

-Zabıtalar Gezi Parkı alanında ve yıkımın devam edeceğini söylüyorlar. Destek için Gezi Parkı'na.... #ayagakalk”

-Kepçe bir kez daha Gezi Parkı'na geldi. Belediye ekipleri müdahaleye hazır. Eylemciler, yıkımı engellemek için kepçenin önüne geçti.


gezi-parki.jpg