BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Kayahan'ın evlilikleri ilk eşi kimdi?

Kayahan kanser sebebiyle hayata veda etti. Ünlü sanatçı Kayahan 'ın ölüm haberi yasa boğdu. Kayahan 'ın evlilikleri ve hayatına dair ilginç bilgiler.

Abone ol

Kayahan 1990 yılında yakalandığı kanserle olan mücadalesini kaybetti ve bu sabah hayata veda etti. Kayahan 'dan geriye unutulmaz şarkıları ve kimseye kolay kolay nasip olmayacak müthiş bir albüm dizisi kaldı. Kayahan 'ın özel hayatında ise iki kadın yer aldı. İlk eşinden bir kızı olan Kayahan geç yaşta ikinci evliliği İpek Acar ile yaptı. İşte Kayahan 'ın evlilikleri ve en unutulmaz şarkılarıyla albümleri.

Kayahan Açar, 29 Mart 1949 da İzmir’de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçen Kayahan 3 evlilik yaptı. İlk evliliğini henüz lise çağlarındayken tanıştığı ilk aşkı olan Nur Açar ile yaptı. Bu evlilikleri 1991 yılına kadar sürdü. Kayahan boşandıktan bir yıl sonra bu kez Lale Yılmaz ile ikinci evliliğine imza attı. Bu evlilik Kayahan 'ın en kısa süren evliliği oldu. 1 yıl sonra Kayahan ve Lale Yılmaz çifti boşandı. Kayahan son evliliğini de vokalisti olan ve aralarında hayli yaş farkı bulunan İpek Tüter ile yaptı. Kayahan 'ın üç evliliğinden 2 kızı oldu. Kızlarının biri ilk evliliğinden ikincisi ise ikincisi ise son evliliğinden. İşte Kayahan 'ın evlilikleri;

KAYAHAN 'IN EVLİLİKLERİ KİMLERLE EVLENDİ?
1.evliliği :
Kayahan ilk evliliğini henüz şöhret basamalarını tırmanmamışken Nur Hanım'la 8 Mart 1973 tarihinde yaptı. Kayahan ilk aşkıyla tanıştığında henüz lise çağlarındaydı.
kayahan-ilk-eşi-nur-hanim.jpg
İlk eşi Nur Açar ile tanışmasını Kayahan o dönemlerde verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı;
-“Ankara diskoteklerinde sesi ve gitarımla günün sevilen şarkılarını yorumluyordum. O günlerde bestecilik merakımda başlamıştı. Liseli arkadaşlarımla beraber olduğumuz bir gün 10 Aralık 1968 günü aklımdan ve kalbimden hiç çıkmaz , Nur’la tanıştım. O sıralar orta okul son sınıf öğrencisi … Ben ise lisede okuyorum..Tanışıyoruz, o andan itibaren , gözüm başka bir kızı görmüyor.. Üç yıllık bir flört devresinden sonra 18 Aralık 1972 günü nişanlandık ve iki yıl sonra 8 Mart 1973 günü de evlendik.”

kayahan-evlilikleri-ilk-eşi-nur-açar.jpg
Kayahan henüz orta okulda okurken tanıştığı büyük aşkı Nur Açar 'dan 1991 yılında boşandı. Kayahan Nur Açar evliliğinden 1974 yılında Beste ismini verdikleri bir kızları oldu.

2.evliliği : Kayahan ikinci evliliğini boşandıktan bir yıl sonra
15 Ekim 1992 tarihinde Lale Yılmaz ile yaptı.

KAYAHAN VE LALE YILMAZ AŞKI
90'larda kariyerinin en parlak dönemini yaşıyordu Kayahan. Bu arada özel yaşamıyla da hiç gündemden düşmüyordu. Kızı Beste'nin annesi Nur Acar ile evliyken Ankaralı güzel Lale Yılmaz'a aşık oldu Kayahan. Öylesine aşıktı ki onun için Sarı Şeker adlı bir şarkı bile yazdı. Şarkı kısa sürede dillerden dolaşmaya başladı. Kayahan ilk eşi Nur Açar 'dan Lale Yılmaz aşkına boşandı ve hemen nikah masasına oturdu.
kayahan-ve-lale-yilmaz-evliliği.jpg
Kayahan ile Lale Yılmaz evliliğinin nikah şahitliğini Turgut Özal ve eşi yapmıştı. Kayahan ve Lale Yılmaz 'ın evliliği sadece 1 yıl sürdü ve çift Temmuz 1993 yılında boşandı.

KAYAHAN VE İPEK AÇAR EVLİLİĞİ
3.evliliği :
Kayahan son evliliğini ise 1999 yılında vokalisti İpek Tüter(d.1976) ile yaptı. Bu evlilik aralarındaki yaş farkı nedeniyle o dönem hayli ses getirmişti. Kayahan 1949 doğumluydu eşi İpek ise 1978 yılında dünyaya gözlerini açmıştı. Kayahan 'ın son eşi İpek ile kızı Beste arasında sadece bir kaç yaş fark vardı. Ancak İpek Tüter 'in ailesi bu yaş sorununu hiç mesele yapmadı. Çift 1999 yılında Kayahan'ın Gömeç 'te yaptırıp adını 'Gönül Köşküm' koyduğu evde evlendi.
kayahan-evlilikleri-üçüncü-eşi-ipek.jpgKayahan 'ın üçüncü evliliği yaptığı İpek Tüter 'den Aslı Gönlüm adında bir kızı var.

KAYAHAN 'IN KIZI BESTE 'NİN OLAY EVLİLİKLERİ
Kayahan 'ın kızı Beste evlilikleri kadar 'aldatma'sıyla da magazin gündeminin zirvesine çıktı. İlk evliliğini Tayfur Duygulu ile yapan Beste Acar eşini aldatınca Kayahan çok sert tepki göstermişti. Kayahan o dönem yaşadığı hayal kırıklığını Beste birinci evliliğini bitirip, ikinci eşini de boşadıktan sonra üçüncü evliliğe hazırlandığı sıradı yapmıştı. Son evliliğe karşı çıkan Kayahan şunları söylemişti;

tayfun-duygulu-ve-beste-kayaninin-kizi.jpg-"Kızım tek doğru evliliği Tayfun Duygulu ile yaptı. Ama ne yazık ki Tayfun'u aldattı. Bu ailem için yüz karası oldu".

İHANETİ ANLATTI
Tayfun Duygulu da yıllar sonra ekrana çıktı ve Beste Açar'ın ihanetini şu sözlerle anlattı; "Kayahan'ın söylediği ihanet olayı doğrudur. Beste'nin beni aldattığını önce bir arkadaşımdan duydum, 'Beste bana yapmaz, yapamaz' dedim. Fotoğrafı gazeteden görünce nasıl anlatayım, sanki evde 7 şiddetinde bir deprem oldu. Göçük altına girmiş gibi oldum. Mesleğimin zirvesinde her şeyi elimin tersiyle itip evlendiğim kadın beni bir başkasıyla aldatmıştı. O korkunç günlerde gitarı elime alıp 'Kar Beyazdır Ölüm' şarkısını yazdım. Hıncımı, gözyaşımı o şarkıda akıttım. Rahmetli Kerem Tekin'in söylediği şarkı Beste'nin bana ihanetinin şarkısıdır.

KAYAHAN ARADI : SENDEN ÖZÜR DİLİYORUM OĞLUM
Şimdiki aklım olsaydı Beste ile evlenmezdim. Evlenmek büyük hataydı. Bu evlilik mesleğimi kötü etkiledi. Zirvedeyken duraklama dönemine girdim, sonra her şey zorlaştı. Aradan 3 yıl geçtikten sonra Kayahan bir gün telefon açıp "Senden özür diliyorum oğlum" dedi. Ardından Beste telefon açıp özür diledi. Büyük hayalkırıklığı yaşadığım bu evlilikten aklımda güzel hiçbir şey kalmadı. 2 yıl önce gerçek mutluluğu yakaladım. Şimdi Tuğçe adlı muhteşem güzel bir eşim ve 16 aylık Cansın adlı bir oğlum var. 'Kar Beyazdır Ölüm' şarkısını söyledikçe bir Kerem Tekin'i hatırlıyorum, bir de yaşadığım ihaneti. Allah insana ölüm ve ihanet acısı vermesin".

KAYAHAN'IN ASKERLİK FOTOĞRAFI
kayahan-askerlik-fotoğrafi.jpgKayahan Açar 'ın askerlik fotoğrafı İzmir Narlıdere’de çekildi. Kayahan askerliğini Narlıdere 'de yaptı.

İstihkam Er eğitim tugayında acemilik eğitimi alan Kayahan , askerliğini Ankara Ordu evinde tamamlamış.

KAYAHAN 'IN ŞARKILARI VE ALBÜMLERİ :

Canım Sıkılıyor Canım (1981) (Uzunçalar)
Merhaba Çocuklar (1987)
Benim Şarkılarım (1988)

Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar (1989)

Yemin Ettim (1991)

Odalarda Işıksızım (1992)

Son Şarkılarım (1993)

Benim Penceremden (1995)

Canımın Yaprakları (1996)

Emrin Olur (1997)

Beni Azad Et (1999)

Gönül Sayfam (2000)

Ne Oldu Can? (2002)

Kelebeğin Şansı (2004)

Biriciğim’e (2007)

365 Gün (2011)

Önceleri Kayahan’ın adı Nilüfer‘e verdiği şarkılarla anılırdı. Nilüfer’in yorumladığı “Geceler“, “Kar Taneleri“, “Esmer Günler” gibi parçalar Türk pop müziğinin en iyi besteleri arasına girdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.