BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  DÜNYA

Katolikler el açıp Suriye için dua etti

Katoliklerin merkezi Vatikan, Papa Francesco liderliğinde 2 buçuk yıldır iç savaş yaşanan Suriye ile Ortadoğu'da barışın sağlanması için gerçekleştirilen dua törenine ev sahipliği yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER -Papa Francesco'nun geçen hafta yaptığı “Suriye, Ortadoğu ve dünya barışı için dua edelim” çağrısı üzerine binlerce inanan, Hz. Meryem'in doğumunun kutlandığı yortunun arifesine denk gelen Cumartesi akşamı, Vatikan'ın sembolü olan Aziz Petrus Meydanı'nda toplandı.

Aynı zamanda inananları tüm gün oruç tutmaya da davet eden Papa'nın yönettiği ve 4 saat süren ayinde, ilahiler söylendi, İncil'den pasajlar ile dualar okundu ve bölgede yaşanan savaşlarda acı çekenler için yarım saat kadar sessizlik sağlandı.

Başta Suriyeliler olmak üzere, duaya katılmak üzere meydanda yerini alan çok sayıda Müslüman'ın ise Kur'an-ı Kerim okuduğu belirtildi.

ASKERİ MÜDAHALEYE HAYIR

Meydandakilere hitabında, barışa çıkan yolun şiddetten geçmediğini vurgulayan Papa, “Silah sesleri sussun! Savaş her zaman, barışın başarısızlığının işareti ve insanlık için bir yenilgidir. Bir daha savaş olmasın” diyerek, bir kez daha kesin bir dille Suriye'ye askeri müdahalenin doğru olmayacağının ve diyalog yolunun seçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

VİCDANIMIZ UYUYOR

“Bugün bile putların, egoizmin, çıkarlarımızın bizi yönlendirmesine izin veriyoruz” diyen 77 yaşındaki Papa, “Silahlarımızı mükemmel hale getirdik ama, vicdanımız uyuya kaldı. Normal bir şeymiş gibi ölüm, yıkım ve acı tohumları ekmeye devam ediyoruz. Şiddet ve savaş, sadece ölüm getirir ve onlar sadece ölümün dilidir” şeklinde sözlerini sürdürerek, inananlardan barış için dua etmeye devam etmelerini de istedi.

Törene, Vatikan nezdinde görev yapan diplomatlar, diğer dinlere mensup delegasyonlar ve bazı siyasilerin yanı sıra 100 bine yakın kişinin katıldığı belirtildi. Papa'nın çağrısı üzerine, Vatikan'daki ayinle aynı anda dünyanın birçok kentinde de barış için dualar yapıldığı belirtildi.