BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

İki market zinciri satış rekoru kırdı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Şok ve Dia’ları satın aldıktan sonra yaptıkları çalışmalarla satışları yüzde 50 arttırdıklarını belirtti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Murat Ülker, “Dia’da satın almadan sonra satışlar dükkan bazında yüzde 50 kadar arttı. Bunu yaparken ürün çeşidini arttırdık ve fiyatı da makul tuttuk. 960 Dia mağazası var. Bunların 360’ı franchise. Yıl sonuna kadar franchise hariç diğer mağazaların tamamını Şok’a çevireceğiz. Bir Dia mağazası bir Şok marmetin yarısı kadar ciro yapıyor. 3 yıl içinde Dia’lar ciroda Şok’u yakalayacak” dedi.

YENİ SATIN ALMA YOK

Marketlerdeki içki satışıyla ilgili bilgi de veren Murat Ülker, şunları anlattı:

“Bize ait mağazalarda içki satılmıyor. Franchise mağazalarımız satabilir. Bu onların kararı. Bizim onlarla sözleşmelerimiz var. İsim hakkı alıyoruz ve bizden ürün alıyorlar. İş ile aramızda sevip sevmeme ilişkisi yok. Mecbur olduğumuz için çalışıyoruz. Biz yeni dükkan açalım perakende işine girelim demiyoruz. Rehabilite ediyoruz. Şu anda yeni satın alma yok. Lokmaları yutmaya çalışıyoruz.’’

MISIR DARBEYİ BİLMİYOR

Son dönemlerdeki gelişmeleri de değerlendiren Ülker, şunları anlattı:

“Mısır’da darbeyi bilmiyorlar. Bizde sokağa çıkma yasağı olduğunda herkes işine
giderdi. Mısır’da sokağa çıkma yasağı olduğunda işçiler fabrikaya gelemiyor. Sonradan düzelttiler. Oradaki fabrikamız yeniden çalışmaya başladı. Limanlar açıldı. Mısır piyasasına sadece Mısır diye bakmamak lazım.

MEVCUT KUR SEVİYESİ MAKUL

ABD krizde hemen tedbirleri aldı. Biz de orada perakendeci olarak bunu yakından takip ediyoruz. ABD’ye yabancı sermaye girişi de hızlanacak önümüzdeki dönemlerde. Bunun bize doğrudan bir etkisi olmayacaktı ama dolar da eskisi kadar gevşek kalmayacak. Enflasyon karşısında dolar gevşek kalıyordu. Eskisi gibi olmayacak. Ben şu anki kur seviyelerinin makul olduğunu düşünüyorum. Faiz seviyesi şu anda iyi.’’

KÖPRÜ VE OTOYOL İHALESİ İÇİN ŞOK YORUM

KÖPRÜ ve otoyol ihalesine tekrar girmek istemediğini anlatan Ülker, “Tekrar girmek pek ticari olmaz bu ihale sürecine. Yoksa ‘Yenilen pehlivan güreşe doymaz‘ derler. Yolda giderken insanlar trafik sıkışınca isyan ediyor. Bu işi yapsak bize kızacaklardı. Bende trafikte kalınca ‘İyiki olmamış’ diyorum” şeklinde konuştu.

Son dönemlerde gazlı içecek pazarındaki çalışmaları da değerlendiren Ülker, “Kola pazarını içecek segmenti içinde düşünmek lazım. Gazlı içeceklerde kola pazarın 3’te 2’sidir. Burada satışlarımız ve yatırımlarınız artıyor. En son Adana fabrikasını açtık. Bu pazar ile ilgili hedeflerimiz büyük. Türkiye’de gazlı içecek pazarı büyümeye devam ediyor” dedi.