BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Savaş karşıtları meydana indi

Paris’te savaş karşıtı Fransızlar Suriye’ye destek gösterisi yaptı. <br/>Paris’teki tarihi adliye sarayı yakınında düzenlenen gösteride, Cum...

Abone ol

Paris’te savaş karşıtı Fransızlar Suriye’ye destek gösterisi yaptı.
Paris’teki tarihi adliye sarayı yakınında düzenlenen gösteride, Cumhurbaşkanı François Hollande ile Başbakan Jean-Marc Ayrault’un istifasını isteyen göstericiler “Biz savaş istemiyoruz. Bu, sizin savaşınız. Fransız halkının yüzde 64’ünün, savaşa ve Suriye’ye müdahale edilmesine karşı olduğunu bile bile hala Suriye’ye müdahale için direniyorsunuz. Fransa’da insansanlar katlediliyor onları görmezden geliyorsunuz, Marsilya’da terör var hergün insanlar kurşunlanıyor, Paris’in banliyölerinde insanlar bıçaklanıyor. İlk önce kendi halkının güvenliğini sağla sonra Suriye’nin sorunuyla ilgilen" dedi.
Ellerinde Fransız ve Suriye bayraklarıyla gösteri alanına gelen savaş karşıtları, ellerine meşale yakarak kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştılar. Kendilerine "Action France" adını veren gösteriyi düzenliyen gençlere bazı sivil toplum örgütü üyelerinin de destek verdi, kürsüye çıkıp konuşma yaptı.
Savaş karşıtı olduğunu dile getiren bir avukat, "François Hollande bırak Obama’nın piyonu olmayı, kendi ülkendeki işsizleri düşün, evsizleri düşün. Fransız ekonomisi her geçen gün çöküyor insanlar işsiz evine ekmek götüremiyecek duruma geldi siz hala ABD’nin peşine takılmış savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz “ şeklinde konuştu.
Savaş karşıtı göstericilerin arasında Paris’te yaşayan bir grup Suriyeli Esad yanlısı grubun da olduğu görüldü. Gösteriyi düzenliyenler arasındaki bir genç yaptığı konuşmada, "ABD, Orta Doğu’yu karıştırmak ve petrola sahip olmak için, Afganistan, Irak, Libya, Mısır gibi ülkeleri karıştırdıktan sonra, şimdi de Suriye’ye müdahale için destek arıyor. Suriye’den sonra ABD’nin hedefinde İran ve Türkiye olacaktır “dedi.
Göstericiler, Suriye’ye müdahale karşıtı, Hollande ve Obama’yı kınayan sloganlar atarak olaysız dağıldı.
(İHA)