BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tunceli’de bin kadın semah döndü

BDP Tunceli İl Örgütü ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde ’Bir Semah Bin Kadın, Bir Sakine Bin Kadın’ adlı etkinlik düzen...

Abone ol

BDP Tunceli İl Örgütü ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde ’Bir Semah Bin Kadın, Bir Sakine Bin Kadın’ adlı etkinlik düzenlendi. Aleviliğin asimile edildiğini öne süren katılımcılar semah dönerek, Paris’te 2 arkadaşıyla birlikte öldürülen Sakine Cansız anıldı.
Tunceli kent merkezinde Aleviler tarafından kutsal sayılan Gola Çetu Ziyareti yanında bulunan ve aynı adla anılan parkta, kadınlar semah döndü. Türkiye’nin bir çok bölgesinden gelen kadınların yanı sıra, BDP Eş Başkanı Gultan Kışanak, BDP Eş Başkan Yardımcısı Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve çok sayıda kişi katıldı. Sakine Cansız’ı anmak amacıyla, Sanat Sokağı’ndan başlayarak, Belediye Mezarlığı’na kadar süren, Cansız’ın anne ve babasının da katıldığı bir yürüyüş düzenlenmesinin ardından, Gola Çetu Parkı’na gelen bin kadına gelen Aysel Tuğluk bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından Sakine Cansız’ı anlatan bir slayt gösterisinden sonra, Batmanlı gençlerin kurdukları koro, Alevi deyişlerinden oluşan Kürtçe bir müzik dinletisi sunuldu.
Gecenin sonunda BDP Eş Başkan Yardımcısı Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve çok sayıda kadının katıldığı semah dönüldü.
(İHA)