BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kato Dağı zirvesinde operasyon, eteğinde aşiret düğünü

Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı'nda terörle mücadele kapsamında başlatılan operasyon 22 günden bu yana devam ederken, bu dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise, 3 gün 3 gece süren bir aşiret düğünü yapıldı.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı'nda terörle mücadele kapsamında başlatılan operasyon 22 günden bu yana devam ederken, bu dağın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise, 3 gün 3 gece süren bir aşiret düğünü yapıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı düğünde geline 1 kilo altın takı takılırken, 235 bin lira para toplandı.

Kaymakam, Emniyet müdürü ve Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın da katıldığı düğünde davetliler için 30 koyun kesildi, 50 torba pirinç ile yapılan yemek tüketildi.

Kato Dağı zirvesinde PKK'ya karşı başlatılan operasyon 22 günden bu yana sürdürülürken Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Durmuş, oğlu Rıdvan'a 3 gün, 3 gece süren düğün ile evlendirdi.

Kato Dağı zirvesinde PKK'ya karşı başlatılan operasyon 22 günden bu yana sürdürülürken Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Durmuş, oğlu Rıdvan'a 3 gün, 3 gece süren düğün ile evlendirdi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olan Murat Şener, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Ünsal, askeri yetkililer, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, bölgedeki Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman ve yüzlerce kişinin katıldığı düğünde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Davetliler, gece uzun halay kuyrukları oluşturarak genç çiftin mutluluğuna renk kattı.

Düğünde gelin Berivan Dereli'ye yaklaşık 1 kilo ağırlığında altın takı takılırken, düğün sahipleri için 235 bin lira para toplandı. Düğünde aşiret mensupları ve protokol üyeleri birlikte halay çekerken, düğünü katılan genç kız ve erkeklerin yöresel kıyafetleri dikkat çekti.