BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den tutuklu imam tahliye edildi

SAMSUN'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu olarak yargılana eski gazeteci- imam Yakup Omma yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Abone ol

ORDU'da yaşayan Yakup Omma, 2001 yılında Fransa'ya çalışmaya gitti. Omma, 2004 yılında Fransa'da kurulan Zaman Avrupa isimli gazetede muhabir olarak çalışmaya başladı. 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı imamlık sınavını kazanarak Samsun'a gelip göreve başlayan Omma, bir camide görev yaparken 2014 yılında Fransa'ya imam olarak atandı. 2 yıl görev yaptıktan sonra tekrar Samsun'a dönen Yakup Omma, camide yeniden göreve başladı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'örgüte üye olmak' iddiasıyla görevden uzaklaştırılan Omma, 3 ay önce de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu olarak yargılanan Yakup Omma, bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren Omma, "Fransa'da yaşayan ve aleyhimde ifade veren şahısların suçlamalarını kabul etmiyorum. Zaman Gazetesi'nde çalıştım ancak köşe yazmadım. FETÖ/PDY ile hiçbir bağlantım olmamıştır. Zaman Gazetesi'nde çalıştığım dönemde bu yapı devlet faaliyetleri doğrultusunda faaliyet gösteriyordu. Benim yaptığım haberler ülkemin menfaatine yönelik haberlerdi. Ben sonhbete gitmedim, yardım ve bağış ve himmet toplamadım. Bu terör örgütünden zarar gören benim. Eşim ve çocuklarım Fransa'da ve onların yurtdışına çıkış yasağı var bu nedenle görüşemiyoruz. Ekonomik güçlük içindeler. Oradaki düşmanlarım ailemi tehdit ediyor ve hayatlarından endişe ediyorum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

İfadenin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti sanığı 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonrada yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.