BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Katliamının kurbanları bu yıl da unutulmadı

37 kişi Madımak katliamının 21. yıl dönümünde Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen otelde karanfillerle anıldı. <br/>Sivas Valisi Alim Ba...

Abone ol

37 kişi Madımak katliamının 21. yıl dönümünde Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen otelde karanfillerle anıldı.
Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve il protokolü 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Oteli’ne gelerek, ölenlerin isimlerinden oluşan anı köşesine karanfil bıraktı.
Vali Alim Barut, böyle bir acının bir daha yaşanmamasını temenni ederek, “21 yıl önce burada yaşanan acının yıl dönümündeyiz. Bu canlar bizim canlarımız. Bu yangın Sivasımızı yaktı, Sivasımızın geleceğine kast etti. Biz hiçbir zaman ayrı gayrı yapmadık, yapmıyoruz, yapmayacağız da. Sivaslılar da ayrı gayrı yapmadı, bugüne kadar da yapmadılar. Binlerce yıldır burada birlikte yaşadık 21 yıl öncesinde de bugüne kadar yine birlikte yaşıyoruz. Maalesef bir tezgahtı bu tezgaha 37 canı toprağa verdik, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Hiçbir zaman anılarını kalbimizden silmeyeceğiz anılarını anılarıyla yaşayacağız. Ama hep tarihten tekerrür etmemesi için çalışacağız ama geleceğe de bakmak zorundayız. Geleceğimizin birlik ve beraberlik huzur içinde olmasın için, aydınlık içinde olması için buradan ders çıkaracağız ama acılarımızı da gömmüş olmamızda bize geleceğimize ilişkin planlar yapmamızı, geleceğe ilişkin güzel günleri hayal etmemizi gerektirmiyor. Bu acı hepimizin acısı biz şunu düşünüyoruz ki Sivas’ta ben her grupla görüştüm bugünlerden öncede görüştüm bugünlere gelinceye kadar da görüştüm Sivaslı bundan rahatsız her kesimi rahatsız ama demek ki bir plan icra edilmiş maalesef burada da bir dönemde maalesef amacına ulaşmış. Ama bundan sonra yaşanmayacak bundan sonra yaşanmaması için ne gerekiyorsa Sivaslı olarak da yapacağız insan olarak da yapacağız. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum ve hepsine rahmet ve tüm ailelere tekrar başsağlığı diliyorum” dedi.
Öte yandan; Madımak Oteli önünde ve şehrin giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemleri alındı. İl protokolünün karanfil bırakmasının ardından olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının katıldığı kortej yürüyüşü düzenlenecek yürüyüşün ardından otel önünde anma programı yapılacak.
(İHA)