BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.388,32
HABER /  EKONOMİ

Koç Holding'ten dev satın alma

Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda, süt ve peynir markası Moova Gıda'yı satın aldı.

Abone ol

Koç Grubu'na ait Tat Gıda, Türkiye'nin önde gelen süt ve peynir markalarından Moova Gıda'yı tüm haklarıyla beraber toplam 32 milyon TL'ye satın aldı. Tat Gıda, geçtiğimiz günlerde ise Maret'i Namet'e satmıştı.

Tat Gıda'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, söz konusu varlık alımıyla süt ve süt ürünleri portföyünde peynir kategorisinin güçlendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar çerçevesinde, şirketimiz tarafından Moova Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden mevcut paylarının ve devir işleminin gerçekleşeceği tarihe kadar çıkarılacak olan yeni paylarının tamamının, Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Muharrem Hilmi Kayhan, Eyüp Hilmi Kayhan, Nihat Fadıl Erten ve Mehmet Yılmaz'dan, fiyat uyarlamasına tabi olmak üzere, toplam 32 milyon 271 bin 190 TL bir bedelle satın alınmasına yönelik olarak şirketimiz ile satıcılar arasında bir Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

İKİ MARKASINI SATMIŞTI

Koç Grubu geçen hafta bünyesindeki iki markayı sattığını duyurmuştu. Tat Gıda’nın Harranova Besi ve Tarım Ürünleri’nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamı, ABD’li salça devi Morningstar’a satan Koç Grubu, ünlü şarküteri markası Maret'i de Namet Gıda'ya satmıştı.