BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a ilk mesaj!

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, baba ocağı Yozgat'tan iktidara ilk mesajını verdi.

Abone ol

Akrabalarının kendisine hediye ettiği yiyecek torbasını açan İhsanoğlu, 'biz de çıkın var, başka birşey yok' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, yurt gezilerine memleketi Yozgat'tan başladı. İhsanoğlu, burada yaptığı açıklamalarla Erdoğan'a ilk mesajını verdi.

İhsanoğlu, "Devlet reisi parti başkanı, aynı zamanda hükümet başkanı bütün yetkileri bütün erkleri, güçlerin tamamını tek bir elde toparlamak, bence bu biraz Türkiye'nin hazır olmadığı bir rejim adıdır ya da şeklidir." sözleriyle Erdoğan'ın başkanlık ve yarı başkanlık hayaline gönderme yaptı.

Şehirde birçok yeri gezen İhsanoğlu'na, akrabaları tarafından bir çıkın içinde yiyecek hediye edildi. İhsanoğlu, iftar yemeğinde, baba evinde verilen çıkını açtı, içerisinden çıkan Yozgat yöresine ait bazlama, çörek, çanak peyniri, yeşil soğan, biberi protokol masasında bulunanlar ve basın mensupları ile paylaştı.

"ÇİL ÇİL ALTINLAR MI VAR ACABA?"

Torbayı açarken gazetecilerle de sohbet eden İhsanoğlu, çevresindekilere 'torbada ne var dersiniz?' sorusunu yöneltti. Ardından 'çil çil altınlar mı var acaba?' diyerek çevresindekileri gülümseten cumhurbaşkanı adayı daha sonra torbadan çıkanları gazetecilere gösterdi.

BİZDE ÇIKIN VAR BAŞKA BİR ŞEY YOK

İhsanoğlu'nun bu sırada 'biz de çıkın var, başka birşey yok' sözleri masada gülüşmelere neden oldu.

TÜRKİYE'NİN HAZIR OLMADIĞI REJİMİN ADIDIR

Ardından, salona getirilen Yozgat'ın yöresel yemeği testi kebabının yer aldığı testiyi önünde önlük elinde döner bıçağıyla kıran İhsanoğlu, masasına geçerek iftarını tamamladı. İftar sonrası konuşma yapan İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu anayasa var oldukça seçilecek cumhurbaşkanı bu anayasa üzerine yemin edecektir ve içtiği ant üzerine vazife yapması lazım. Ama Meclis eğer bu anayasa hükmünü değiştirirse, başka bir sistem kurarsa o başka, ona da uymak zorundadır. Ama cumhurbaşkanının anayasal sisteme sadık kalacak ve buna göre vazife ifa edecek birisi olması lazım. Türkiye, 90 senelik tarihinde çok değerli cumhurbaşkanları gördü. Bunların arasında partili olanlar vardı, olmayanlar vardı. Şimdi bakıyoruz ki farklı düşünceler ortaya çıkmıştır. Devlet reisi parti başkanı, aynı zamanda hükümet başkanı bütün yetkileri bütün erkleri, güçlerin tamamını tek bir elde toparlamak, bence bu biraz Türkiye'nin hazır olmadığı bir rejim adıdır ya da şeklidir. Türkiye bunu kabul ettiği zaman bununla beraber birçok şeyi değiştirmek lazım, ona göre düzen kurulması lazım. Bu, bir tercih meselesidir ve vatandaşlarımızın bu inceliklere bakması lazım."