BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

IŞİD yeni hedefi Avrupa'yı titretti

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin, "Endülüs'ü İspanyollardan geri alacağız" mesajı ülkede büyük yankı yarattı.

Abone ol

Terör Örgütü IŞİD tarafından yayınlan bir videoda İspanyolca konuşan iki terörist, "Allah'ın izniyle dedelerimizin topraklarını tekrar geri alacağız" ifadesi yer alıyor.

Videoda kutsal topraklarda olduklarını ifade eden iki terörist, İspanya'yı tehdit ederek, Jakarta'dan Endülüs'e kadar İslam bayrağını dalgalandıracakları yemini ediyorlar.

Suriye'de kaydedildiği belirtilen video, İspanya'da büyük yankı yarattı.

Ülke televizyonları bu görüntüleri yayınlayarak İspanya'nın radikal İslam tehdidi altında olduğuna dikkat çektiler. Ulusal gazeteler ise IŞİD uyarısının ciddiye alınması tavsiyesi yaparak okuyucu görüşlerine geniş şekilde yer verdiler. 

işid.jpg

İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada, ülke genelinde her ay yaklaşık 50 kişinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yaptığını duyurmuştu.

IŞİD'İN BAĞDAT PLANI

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times ise örgütün Bağdat'ı ele geçirme planını yazdı.

Borzou Daraghi imzalı analize göre, saldırı emri geldiğinde IŞİD'in 2000 kişilik özel savaşçı birliğinin kentin doğusundaki Adhamiye ve batısındaki Gazaliye gibi Sünni mahallerinde bir isyanı ateşlemesi bekleniyor.

Bir askeri sözcüye göre IŞİD'in bu uyuyan hücrelerinin amacı Bağdat'ta kaos yaratmak ve kent dışındaki grupların kent içine girmesini sağlamak.

Daraghi'ye göre böyle bir durumda IŞİD'e katılacak isyancılar arasında muhtemelen Saddam Hüseyin döneminin yetkililer de olacak.