BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,36
HABER /  GÜNCEL

Katliamdan mucize kurtuluş

PKK saldırısında öldüğü sanılan 5 yaşındaki Medeni yaşıyor...

Abone ol

Şırnak’taki PKK saldırısında 13 kişi öldürüldü sanıldı. Oysa mezarı bile kazılan 5 yaşındaki Medeni’nin oyun oynamak için şoför babasına yalvarıp o minibüse hiç binmediği cenaze töreni öncesi ortaya çıktı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç Köyü yakınlarında, köylerine su getirmek için gönüllü olarak kanal yapımı çalışmalarına katılan köylüleri taşıyan minibüse yönelik PKK saldırısında ölen 12 kişinin cenazelerinde ağıtlar göğe yükseldi. Korkunç saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü Kamil Akdoğan’ın evinde ise çifte yas vardı. Akdoğan Ailesi, baba Kamil Akdoğan’ın cenazesini teslim aldıktan sonra, “Beş yaşındaki Medeni de babasıyla çıkmıştı. Oğlumuzun cesedi nerede” diyerek jandarmadan yardım istedi. Jandarma olay yerinde yaptığı aramada küçük çocuğun cesedine rastlayamazken, mezarı bile kazılan küçük çocuk, olanlardan habersiz evine döndü.

Yas evinde buruk bir sevinç yaratan olayın ardından, babasıyla birlikte kazıya gitmek için minibüse binen Medeni, köy yakınında arkadaşlarını görünce babasına yalvarıp oyun oynamaya gitti. Terör örgütünün bölgede yapılan operasyonlarda askere yol gösteren korucuları taşıyan minibüse düzenlenen saldırı sırasında aracın içindeki korucuların da karşı ateş açtığı ancak kurtulamadıkları ortaya çıktı.