BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Katliamda yaralanan kızın durumu ağır

Mardin'deki baskından yaralı olarak kurtulan Hediye Çelebi, hastanede ölüm kalım savaşı veriyor. Aşırı kan kaybı nedeniyle durumu kötü...

Abone ol

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Mardin'deki saldırıda yaralanan Hediye Çelebi'nin sağlık durumunun aşırı kan kaybı nedeniyle ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Sır, DÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nde yaptığı basın açıklamasında, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde dün akşam meydana gelen silahlı saldırıda ağır yaralanan iki kişinin DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirtti.

Yaralı Medine Çelebi'nin (3) sol omuzunda kurşun girişi ve çıkışı tespit edildiğini belirten Sır, akciğerlerinde kısmen zedelenme meydana gelmiş olmasına rağmen damarlarında herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.

Aytekin Sır, bazı basın yayın kuruluşlarında yansıtıldığı gibi hastanede tomografi cihazının arızalı olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, şöyle dedi:

''Hastanemizde tomografiye bağlı müdahalelerin yapılmadığı yönünde haberler yapılmaktadır. Üniversite hastanemizde yaklaşık 20 yıldan bu yana 2 tomografi cihazı mevcut. Medine'ye yapılan muayene sonuçlarında kalp ve damar cerrahisi uzmanları hastanın kol damarlarının açık olduğunu ve kendileri açısından sorun olmadığını belirttiler. Hastamızın 2 yaşında olması nedeniyle de aşırı radyasyona maruz kalmaması için anjiyoya da gerek görülmedi. Medine şu anda akciğerlerindeki kısmi zedelenme nedeniyle göğüs cerrahisi kliniğinde tedavi ediliyor. Durumu iyi.''

Hediye Çelebi'nin (18) ise genel durumunun ağır olduğunu belirten Sır, hastanın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığını söyledi.

Karnına isabet eden mermilerin Hediye'nin bağırsaklarının parçalanmasına yol açtığını ifade eden Aytekin Sır, ''Saldırıdan sonra Mardin Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan ve durumu yoğun bakım şartları gerektirdiği için hastanemize sevkedilen Hediye için ikinci bir operasyon gerekebilir. Şu anda solunum cihazına bağlı. Saldırıda yaralanan Çelebi'nin sağlık durumu aşırı kan kaybı nedeniyle ciddiyetini koruyor'' dedi.