BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Akdeniz böyle fırtına görmedi

Nehir üstündeki köprü yıkıldı... KKTC'ye seferler iptal edildi. Arı kovanlarını sel aldı... Sahildeki ağaçlar kökünden devrildi.

Abone ol

Doğu Akdeniz genelindeki şiddetli fırtına ve yağış yaşamı olumsuz etkiliyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gece başlayan ve zaman zaman etkili olan yağış nedeniyle ilçeye 22 kilometre uzaklıktaki İlbistanlı köyü Benliler Mahallesi'nde bulunan Balıklağ Çayı üzerindeki köprü yıkıldı.


İlbistanlı Köyü Muhtarı Adnan Aki, araç ve yayalar için 2006 yılında İl Özel İdaresince yaptırılan köprünün Sumbas ilçesine bağlı Alibeyli beldesi, Yeşilyayla köyü ve Kösepınarı köyüyle bağlantıyı sağladığını söyledi.

AĞAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ

Mersin'de hızı saatte 91 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle kentin değişik noktalarında ağaçlar devrildi. Kimi iş yeri tabelalarının koparak düşmesi sonucu bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Kentin çeşitli yerlerinde kopan elektrik telleri nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemiyor. Toros Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri, kopan telleri onarma çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, fırtına sonucu sahil kesiminde oluşan dalgalar nedeniyle bazı küçük yük gemilerinin liman sahasına sığındığı gözlendi.

SEFERLER İPTAL

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinden de KKTC'ye yapılan feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Taşucu-Girne arasında yolcu ve yük taşıyan Akfer Denizcilik Şirketi Müdürü Nadir Sarımsakçı, denizdeki kötü hava koşulları nedeniyle seferlerin yapılamadığını bildirdi.

ARILAR TELEF OLDU

Adana'nın Kozan ilçesi tarım müdürü Necati Doğanay, metrekareye 28 kilogram düşen sağanak yağışın Deli Çay ile Sumbas Çayı'nın yaklaşık 3 metre yükselerek taşmasına neden olduğunu, bölgedeki arıcılar ile balık yetiştiricilerinin selden etkilendiğini söyledi.

Kendilerine şu ana kadar başvuran 3 arı yetiştiricisinin yaklaşık bin kovanının telef olduğunu ifade eden Doğanay, ''Sadece bir arıcımızın 80 bin TL civarında zararı var" dedi.

Arıcı Kazım Yavuz ise aniden bastıran sağanak yağışla çay sularının yükselmesi karşısında arı kovanlarını kurtaramadıklarını söyledi.

Suların çok hızlı yükseldiğini ifade eden Yavuz, ''Çay kenarından kurtarmaya çalıştığımız bin kovanın 642'si sel sularına kapıldı'' diye konuştu.