BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  GÜNCEL

Katil ayının Yavuz Amca'ya yaptığına bak

Sapanca'da kestane gübresi toplamaya çıkan yaşlı adamı öldüren ayı, gömmek istediği kurbanını bakın ne yapmak istemiş?

Abone ol

Sakarya'nın Sapanca İlçesi Dibektaş Köyü'nde, kestane gübresi toplamak için gittiği ormanda ayı saldırısı sonucu ölen 70 yaşındaki Yavuz Koş'u, ayının 50 metre uzağa götürüp, dere yatağında ağaç dibine gömmeye çalıştığı iddia edildi.

Yavuz Koş dün köyünde toprağa verilirken, bölge sakinleri bu bölgede ayı saldırısının ilk olmadığını söyledi. Köylülerden Muammer Kahraman, bölgede çok sayıda kara ve boz ayı olduğunu belirterek şunları anlattı:

ÇUKUR KAZIP GÖMMEK İSTERKEN KAÇMIŞ

"Yavuz amcaya saldıran ayı boz ayı. Ayı Yavuz amcayı öldürdükten sonra 50 metre ilerideki dere yatağına taşımış. Burada bir ağaç dibine çukur kazıp gömmek isterken, aramaya çıkanların havaya ateş etmesi üzerine korkup kaçmış. Daha önce bu bölgede ayı saldırılarında yaralananlar oldu. Ayıların yerleşim alanına bu kadar yakına gelmeleri çevre sakinleri olarak bizi endişelendiriyor."

'ÖLDÜRMENİN CEZASI 18 BİN LİRA'

Orman ve Su işleri Sakarya İl Müdürü Osman Demirel ise, boz ayıların koruma altında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Boz ayılar koruma altında. Ancak ne kadar ayı nüfusu var bununla ilgili olarak elimizde envanter yok. Sapanca, Geyve, Karasu ve Kocaali ilçelerinde korumaya bağlı olarak ayı sayısının arttığına dair bilgiler geliyor. Bunları da görgü tanıkları ve ayı saldırılarından biliyoruz. Yasa gereği ayı öldürmenin cezası 18 bin liradır."

Osman Demirel, ayıların kendileri veya yavruları için tehlikeli gördükleri canlıları öldürebildiklerini, ayrıca öldürdükleri canlıların tamamen zararsız hale gelmeleri için toprağa gömdüklerinin de bilindiğini söyledi.