BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.491,40
HABER /  DÜNYA

TİYATRODAN ’’ÇÖZÜM SÜRECİ’’NE DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesi’nin 12 öğrencisi oynayacakları "Bu Cennet Vatan" isimli oyun ile farklı kültürler arasındaki birlik, beraberlik...

Abone ol

Muş Alparslan Üniversitesi’nin 12 öğrencisi oynayacakları "Bu Cennet Vatan" isimli oyun ile farklı kültürler arasındaki birlik, beraberlik ve barışın önemini vurgulayarak Türkiye’deki çözüm sürecine destek olacak.
Muş’tan İstanbul’a gelecek olan Gösteri Sanatları Topluluğu’nun tiyatro ekibi, 12 Nisan Cuma akşamı başlayan Dördüncü Uluslararası Profesör Doktor Cüneyt Gökçer Tiyatro Festivali’nde sahneye çıkacak. Tiyatro ekibi oyunlarında Türkiye’nin gündemini oluşturan “Çözüm Süreci”ne destek verecek. 12 genç tiyatrocunun oynayacağı oyun, 24 Nisan Çarşamba saat 19.00’da İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditorum ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Sanat Yönetmenliği’ni Gülay Şeker Özsoy’un yaptığı "Bu Cennet Vatan" adlı tiyatro oyunun konusu ise şöyle;
“Yüzyıllarca birlikte yaşayan farklı iki kültürden iki Türk ve Kürt gencinin birbirine âşık olması ile başlıyor. Aileler gençlerin evlenmesine izin vermiyor ve Fadime, Şivan’a kaçıyor. Düğün günü barışılıyor ama aynı gün seferberlik ilan ediliyor. Sonra Türk Kürt hep birlikte bu vatanı düşmanlara karşı korumak için bir araya geliyor ve İstiklal Marşı’nın 10 kıtasında ki bütün mesajları içselleştirip düşmanı bu topraklardan kovuyorlar. Oyun Türkçe ve Kürtçe birlik ve beraberlik ruhuna uygun türküler ve farklılığımızın zenginlik olduğu folklor oyunlarıyla süslenmiş. Oyunda geçmişten günümüze aynı topraklarda yaşayan farklı kültürlerin, barış, birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe yaşama çabasının epik tiyatro şeklinde sergileniyor.”
Oyunun Sanat Yönetmeni Gülay Şeker Özsoy, "Kültür farklılıklarına rağmen birlik ve beraberliğin ancak sevgi, muhabbet ile saygı çerçevesinde oluşabileceğine vurgu yaptık. Tarih boyunca nasıl iç içe ve barış içerisinde yaşadığımızı anlatmaya çalıştık" dedi.
(İHA)