BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  EKONOMİ

Katı atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Buhar ve sıcak su elde edilecek... Hem millet hem işadamları rahat nefes alacak..

Abone ol

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, 2010 sonuna kadar katı atık sorununu çözeceklerini söyledi.

BUHAR VE SICAK SU ELDE EDİLECEK
UOSB Başkanı Ali Yıldırım Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yıl sonuna kadar katı atık bertaraf tesisi kuracaklarını dile getirdi. Yıldırım, katı atıkları yakarak buhar ve sıcak su elde etmeyi planladıklarını, elde edilen buhar ve sıcak suyu da sanayicilerin kullanımına sunacaklarını kaydetti. Atık su arıtma tesisinden sonra katı atık bertaraf tesisini de hayata geçirerek Türkiye’ye örnek olmayı hedeflediklerini söyleyen Ali Yıldırım şunları söyledi;”Katı atık sorununu çözmek için farklı projeler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç yıl önce atık su arıtma tesisini inşa ederek devreye almıştık. Şimdi de katı atık sorununu çözmek için çalışıyoruz. UOSB’de son 5 yıl içerisinde önemli alt yapı çalışmaları gerçekleştirildi. Kanalizasyon, temiz su temini, enerji hatlarının yeraltına alınması ve atık su arıtma tesisi bunların başında geliyor. Biz UOSB yönetimi olarak çevreye duyarlı bir üretimden yanayız. Bu tavrımızı her platformda dile getiriyoruz. Katı atıkları yüksek ısıda doğaya zarar vermeden yakmayı planlıyoruz. Atıkların yakılmasından elde edilecek sıcak su ve buhar enerjisini de sanayicilerimizin kullanımına sunacağız. Yıl sonuna kadar katı atık sorununu çözüme kavuşturacağımızı düşünüyoruz”

ELEKTRİK MÜJDESİ
UOSB’de bulunan sanayicilere elektrik kullanımında kolaylık sağlamaya çalıştıklarını da ifade eden Ali Yıldırım, “ Uşak’taki en ucuz elektriği bölgemizdeki sanayicilerimiz kullanıyor. Yönetim olarak Mart ayında elektrik fiyatlarında yüzde 4 iskonto yapmıştık. Mayıs ayı itibariyle de yüzde 4 daha iskonto uygulama kararı aldık. Böylece son iki ayda sanayicimizin kullandığı elektrikte toplam yüzde 8 iskonto uygulamış olduk.”dedi.