BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SGKdan patronlara prim müjdesi

En fazla prim ödeyen işverenler ödüllendiriliyor..

Abone ol

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Uşak'ta 2009 yılında en fazla prim ödeyen işverenlere plaket verildi.

İŞLETMELERE MÜJDE
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürü Müdürü Fevzi Gökçe ve davetliler katıldı. Törende bir açılış konuşması yapan SGK İl Müdürü Fevzi Gökçe, primlerini düzenli ödeyen işletmelere teşekkür ziyaretinde bulunacaklarını belirterek, “Ödeme güçlüğü çekenlere de kolaylaştırma ziyaretlerimiz olacak. İşletmelere yönelik destek formülleri bulacağız” dedi.

VALİ MÜDÜRLERİ UYARDI
Daire Müdürlerine vatandaşlara karşı kibar davranmaları konusunda uyaran Vali Özdemir Çakacak ise kurumların asıl sahiplerinin vatandaşlar olduğunu söyledi. Vali Çakacak konuşmasında şunları söyledi; Kurum müdürü arkadaşlarımızdan çalışan personel ve vatandaşa daha kibar davranmasını arzu ediyoruz. Emrinizde çalışan personeli de aynı şekilde konusunda uyarın. Bizler çalıştığımız kurumların sahibi değil, hizmetkarıyız. Kurumların asıl sahibi millet. Bu nedenle resmi kurumlarımızda çalışan arkadaşlar vatandaşa güler yüzlü davranacak. Devletimiz işçi ve işverenlerin ödediği vergiler ve sigorta primleriyle ayakta kalıyor. Son yıllarda yapılan reformlarla sosyal güvenlik sisteminin rayına oturdu”

İŞTE ÖDÜL ALANLAR
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi ve en çok sigorta pirimi ödeyen işletmelere plaketlerini Vali Özdemir Çakacak verdi. 2009’un en çok prim ödeyen işletmesi Eşme ve Ulubey ilçeleri arasında yer alan Kışladığı Altın Madeni’ni işleten TÜPRAG Metal Madencilik oldu. TÜPRAG’ın ödülünü John Lero ve Hakan Ünal aldı. TÜPRAG’dan sonra en fazla pirim ödeyen firmalar ise şu şekilde sıralandı; UMPAŞ, Kaynak İplik, Medical Park Hastanesi, Gedik Piliç, Ağaoğlu Tekstil, SMS Tekstil, Aran Mensucat, Türk Telekom ve Özerdem Mensucat.