BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kastamonu Valisi saldırıyı anlattı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, saldırının Başbakanın konvoyu niyeti ve bilgisiyle olmadığını savundu.

Abone ol

İNTERNETHABER/Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, yaşanan saldırı ile ilgili basın açıklaması yaparak, saladırının amacını açıkladı.

Kastamanu'ya ulaşan bazı hareketlenmelerin olduğunu ve teröristlerin sayısının 5-6 kişi olduğunu belirterek: "Bu guruplar, Çorum, Kastamonu illerimiz arasında görüntü veriyor. Geçtığımız günlerde, Boyabat'ta bir eyleme teşebbüs ettiler. Dünkü eylemi de aynı gurup üstlendi" dedi.

"BAŞBAKANIN KONVOYU OLDUĞUNU BİLMİYORLARDI"

Saldırının Başbakanın konvoyu olduğu niyetiyle yapılmadığını da belirten Bektaş, sadece, seslerini duyurmak için polise karşı yapılan bir eylem olduğunu ve böyle bir eylem de yapacaklarını bildiklerni kaydetti.

Bektaş, konuşmasına şöyle devam etti " 'Başbakanın konvoyu' amacıyla hareket edilseydi, olay yerinde daha farklı ve daha başka çaplı eylem yapma imkanları vardı. Bunun, dediğimiz gibi seslerini duyurmak için yapılan ve sadece denk gelen bir eylemdir" dedi.

KAHRAMANCA KARŞILIK VERDİ

Bu amaçla, ormanda bekleyişe geçmişler, ilk gördükleri trafik polisi ekibini hedef aldılar. Önce şoförü yaralayarak devre dışı bırakmak istediler. Yanındaki polis arkadaşımız ise tam bir kahramandır. Çünkü, kendisi de yaralı olmasına rağmen, aracın sağ kapısını açamamış, sol tarafta, yaralı arkadaşının üzerinden geçerek dışarı çıkmış ve teröristlere karşılık vermiştir. Teröristler, karşılık vermeden olay yerinden kaçmıştır.

Bu olay arkasında, bir şehidimiz var, bir yetim ve bir de dul kızımız kaldı" dedi.