BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun kılavuzu pankartlar!

Hatay, Kars, Malatya... Her ilde gözüne bir pankart takılıyor... Bu kez de dikkatini çeken pankart şifre skandalıyla ilgili oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER /
"Aç Kurtlar Partisi'nden kurtarın bizi"
"Anam rahmetli oldu babamı getirdim"
"Mazot bitti beygire kaldık. Dana gitti Angus'a kaldık"
Son olarak da...
"Şifre yaz Tayyip'e gönder cevaplar cebine gelsin"...

Ne mi bunlar? 12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçim için il il gezerek miting meydanlarından boy gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözünden kaçmayan pankartlar.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu seferki durağı Malatya'ydı... Malatya'da seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, yine bir pankarta hayran kaldı. Bu kez gözüne takılan pankartın içeriği YGS'deki şifre skandalı oldu.

Miting meydanlarında açılan pankartları kendine klavuz edinen Kılıçdaroğlu, 'Şifre yaz Tayyip'e gönder cevaplar cebine gelsin' yazılı pankartı büyük bir ihtişamla okudu ve iktidarı yine pankart üzerinden vurdu.

AK PARTİ'Yİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ

Pankartın ardından şifre skandalına değinen Kılıçdaroğlu annelere seslendi;

"Yine annelere sesleniyorum. Yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz, sınavda başarılı olsun diye dersaneye gönderdiniz. Ama bakın çocuklarınızın başına neler geldi? İşte bu yüzden AKP iktidarını sandığa gömeceğiz!"

YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ

CHP'nin iktidara gelmesi durumunda yoksulluğun tarihe gömüleceğini iddia eden CHP Lideri, 'Aile sigortasını' bir kez daha şöyle anlattı; 

"İnsan düşünceleriyle kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Ayrılık bizim kitabımızda yoktur. Malatya'nın bir diğer özelliği daha var. 2004 yılında Malatya'da açılına boşanma davalarının sayısı 1286, 2011 açılan boşanma davalarının sayısı 11 bin 446... Bakınız bir evde huzur yoksa, gelir yoksa, işsizlik var, yoksulluk varsa önce o aileyi vurur, işsizleri vurur. Biz ailelerin mutlu olmasını istiyoruz. Biz herkesin akşam evinde tenceresi kaynasın diyoruz. Buradan söylüyorum yoksulluğu idare etmek değil, yoksulluğu tarihe gömmek için aile sigortasını getireceğiz. Her yoksul hande kadının banka hesabına 600 TL para yatıracağız"

Kılıçdaroğlu, 'Aile sigortasının' kaynağını nereden bulacaksınız diye soran Erdoğan'a kaynağı da gösterdi;

"Biz aile sigortası için kaynağı buluyoruz. Hortumu kestiğin anda herkes güllül gülistanlık yaşar. Hortumlar nereye bağlı? AK Parti Genel Merkezi'ne bağlı"

ÇILGIN DEĞİL UÇUK-KAÇIK PROJE

AK Parti'nin merakla beklenen 'Çılgın Proje'sini uçuk-kaçık bulan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin projesini açıkladı;

"Bizim öyle uçuk-kaçık projelerimiz yok. Bizim derdimiz Kübra'lar açlıktan ölmesin. Bizim Diyarbakır'da bir anne sabahleyin çocuklarına kahvaltı veremedi diye intihar etmesin. Bizim derdimiz bu, bunları aşmak için aile sigortası getiriyoruz. Ailenin gücüne güç katacağız"

YEŞİL KART AYRI, AİLE SİGORTASI AYRI

Başbakan Erdoğan'ın, 'Aile sigortasıyla yeşil kartlar da iptal olacak' açıklamasını yalanlayan Kılıçdaroğlu, "Bugün de demiş ki beyefendi, her yoksula 600 TL verirseniz tembelliğe alıştırırsınız. Yahu millet aç! Bizim projemizi bilmiyor ve okumuyor! Otur da önce aile sigortası projemi oku ve beni öyle eleştir. Bizim projemizin ikinci ayağı var, devlet veya herhangi bir kamu kuruluşu işçi aldığında, yoksul ailelerin içinden alacak.

Bir şey daha söylüyorlar; Aile sigortası gelirse yeşil kartı CHP iptal edecekmiş. Buna inanmayın, söyleyenler yalan söylüyor. Neden? Çünkü aile sigortası aileye ekonomik güvence getiren sigortadır. Yeşil kart yoksul ailelere sağlık sigortasıdır. İkisi birbirinden ayrıdır" dedi.

İCRA DAİRELERİNDEKİ DOSYALARI İNCELE

CHP lideri her ilde tekrarladığı 'burada işsizlik var mı?' sorusunu Malatya'da da tekrarladı. 'Malatya'da işsizlik var mı?' diyerek seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, 'Evet' yanıtını aldı. İşsizlik sonrası oluşan yoksullukla beraber icra dairesi sayısının da arttığını belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a 'icra dairelerine git de dosyaları incele' çağrısı yaptı.

ÇİFTÇİLERE SÖZ VERDİ

Çiftçileri de unutmadı CHP Lideri... CHP iktidarında mazotun 1.5 TL olacağını vurguladı ve AK Parti'ye bu vaadinin kaynağını şöyle anlattı;

"Kaynak var... Çiftçiye gelince mi yok? Bütün sülalen köşeyi döndü... Çiftçiye gelince kaynak nerede_ Allah aşkına sen yırtık ayakkabıyla siyasete girdin, kısa süre içinde dünyanın en zengin Başbakanlarından biri olan sen, fakire gelince kaynak nerede diye soruyorsan. Kaynak bulamıyorsan oradan ayrılacaksın"

EMEKLİYE HEM SİTEM HEM SÖZ

Ardından sözü emeklilere getirdi... Emeklilere hem sitemi hem de bir sözü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı;

"Geliyorum emeklilere... Emekli kardeşlerim unutmasınlar, onlara hem sitemim hem sözüm var. Sitemim şu; 'Sizi milli gelir artışından pay almaz diye özel bir yasayla cezalandırdılar. O kanuna karşı mücadele ettik. Yapamazsınız dedik. Emekli farkına varmadı. Sandı ki, büyük paralar alacağız. Emekliyi perişan ettiler. Sadece o mu intibak yasasını da çıkarmadılar. Emekli kardeşlerimden bir ricam var. 9 milyon emeklinin tamamının oyunu bekliyorum ben. Bütün oylar gelecek emeklilerden..."