BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kasırga-3 operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Açıkel Temizlik firmasına yönelik düzenlenen Kasırga-3 operasyonunda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı.

Abone ol

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri tarafından 7 Haziran'da başlatılan Kasırga operasyonun devamı olan son operasyonda 5 tutuklama kararı çıktı. Önceki gün Açıkel Temizlik firmasının katıldığı Muratpaşa Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve rüşvet alınıp verildiği iddiasıyla gözaltına alınan 8 zanlı polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan zanlılardan 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Açıkel Temizlik firmasının sahibi, aynı zamanda çete lideri olduğu iddia edilen Abdullah Açıkel, kardeşi Bülent Açıkel, firma yetkilileri Ahmet Canbaz, Ahmet Yağan ve Adil Üstündağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemece tekrar dinlenen zanlıların tamamı, 'ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırdıkları bilirkişi raporlarına da yansımıştı.

KASIRGA-1

Aralarında Antalya'nın bulunduğu Ankara, Adana ve İzmir'de belediyelere 'ihaleye fesat karıştırmak, suç örgütü oluşturmak ve rüşvet alıp vermek' suçlamalarıyla 7 Haziran'da eş zamanlı Kasırga-1 operasyonu düzenlenmişti. Bu kapsamda aralarında Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Korkuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe ve İzmir Buca Belediye Başkanvekili CHP'li Hüsnü Kaya'nın da bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 36'sı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Zanlıların tamamı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.