BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  EKONOMİ

Kaşıbeyaz kimin? Ünlü restorantın sahibi konkordato ilan etti

Konkordato ilan eden şirketler arasına ünlü restorant zinciri Kaşıbeyaz da katıldı. Peki Kaşıbeyaz kimin? Sahibi Murat Kaşıbeyaz iflasın eşiğine nasıl geldi?

Abone ol

Ünlü restorant zinciri Kaşıbeyaz da Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi. Ekonomik darboğaza giren Kaşıbeyaz kararı sadece Florya'daki restorantı için istedi. Mahkemenin onayı ile üç ay süre ile konkordato ilan edildi.

Kaşıbeyaz'ın sahibi Ahmet Kaşıbeyaz'dır. Şu anda şirketin başında ise Kaşıbeyaz Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Murat Kaşıbeyaz bulunuyor. Kaşıbeyaz’ın Ankara ve İstanbul’da toplam 7 restoranı bulunuyor. Ünlü markanın temeli 45 yıl önce atıldı. Kaşıbeyaz'ın sahibi Ahmet Kaşıbeyaz İstanbul Aksaray’da ilk restorantını açtı. Markanın bilinirliği 1986’da Florya’da açılan restoranla oldu.

Kaşıbeyaz grubu 2015 yılında rotasını fast fooda çevirdi. Kaşıbeyaz Food Point’in ilk şubesi de Kemerburgaz’da açıldı. Bunu Göktürk ve Başakşehir’de şubeleri takip etti. Kaşıbeyaz grubu kiraların dolarla olduğu Bağdat caddesinde de şube açmıştı.

Kaşıbeyaz'ın başında 1971 Samsun doğumlu olan Murat Kayıbeyaz bulunuyor.

Konkordato ilan eden firmalar hangileri? Konkordato nedir?