BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  EKONOMİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ortağı da konkordato ilan etti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi, Türkiye'deki finansal gelişmelerden dolayı şirketin geçici bir maddi dar boğaz yaşadığını belirterek Roma'da konkordato başvurusunda bulundu.

Abone ol

Astaldi, mahkemeye sunduğu planda hissedarlar toplantısında sermaye artışının halihazırda onaylandığını ancak bunun gerçekleşebilmesi için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hissenin satışının şart olduğunu da vurguladı. Şirket bu durumda 2018 - 2022 dönemini kapsayan stratejik plandaki hedeflerin tutturulmasının mümkün olmadığını duyurdu. Haberin ardından Astaldi hisseleri saat 11:55 itibarıyla Borsada yüzde 14.4 değer kaybederek 1.14 eurodan 0.97 euroya düştü.

Haziran ayı sonunda bir açıklama yapan Şirketin CEO'su Paolo Astaldi, IC İçtaş ve Astaldi'nin 2012 yılında işletme hakkını kazandığı Yavuz Sultan Köprüsü'ndeki hisse payının değerinin 350 milyon euro olduğunu belirtmiş ve hisselerin satışı için görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylemişti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapılan anlaşmaya göre 2026 yılına kadar özel sektör tarafından işletilecek.

KAŞIBEYAZ RESTORANT DA... Ünlü restorant zinciri Kaşıbeyaz da Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi. Ekonomik darboğaza giren Kaşıbeyaz kararı sadece Florya'daki restorantı için istedi. Mahkemenin onayı ile üç ay süre ile konkordato ilan edildi.

Kaşıbeyaz kimin? Ünlü restorantın sahibi konkordato ilan etti

LOJİSTİK DEVİ DE KONKONDATO İLAN ETTİ.. Lojistik sektöründe hizmet veren Günaydın Group, konkordato ilan etti. Bankaların bazı kredilerini geri çağırması ile zor duruma düştüğü ifade edilen şirket, İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato kararı aldı. Coca Cola, Vestel gibi dev firmalara lojistik hizmeti sağlayan şirketin 7 bölgede 2 bin 200 çalışanı ve 13 bin müşterisi bulunuyor.

Konkordato ilan eden firmalar hangileri? Konkordato nedir?