BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  EKONOMİ

İki şirket daha konkordato ilan etti! Biri ünlü bir restorant

Coca Cola ve Vestel gibi firmalara lojistik destek sağladığı Günaydın Group konkordato ile ünlü restoran zinciri Kaşıbeyaz bugün Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi.

Abone ol

Son günlerde özellikle ayakkabı ve inşaat firmaları ile gündeme gelen konkordato başvurularına bir yenisi daha eklendi. 

Lojistik sektöründe hizmet veren Günaydın Group, konkordato ilan etti. Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, "Firma olarak 50 yılı aşan bir geçmişimiz var. Bugüne dek birçok krize göğüs gerdik ve bunlardan da başarıyla çıktık. Günaydın Group, gerek müşterisiyle gerek çalışanlarıyla bu krizi de aşabilecek güçtedir" dedi.

Bankaların bazı kredilerini geri çağırması ile zor duruma düştüğü ifade edilen şirket, İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato kararı aldı. Coca Cola, Vestel gibi dev firmalara lojistik hizmeti sağlayan şirketin 7 bölgede 2 bin 200 çalışanı ve 13 bin müşterisi bulunuyor.

Kaşıbeyaz konkordato ilan etti

Ünlü restorant zinciri Kaşıbeyaz da Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi. Ekonomik darboğaza giren Kaşıbeyaz kararı sadece Florya'daki restorantı için istedi. Mahkemenin onayı ile üç ay süre ile konkordato ilan edildi.

Kaşıbeyaz kimin? Ünlü restorantın sahibi fast food işine girince...

Kaşıbeyaz’ın Ankara ve İstanbul’da toplam 7 restoranı bulunuyor. Ünlü markanın temeli 45 yıl önce atıldı. Markanın bilinirliği 1986’da Florya’da açılan restoranla oldu.

Neden konkordato ilan ediyorlar? Hotiç, Beta, Yeşil Kundura...

Konkordato nedir ne demek Yeşil Kundura iflas haberi mi?