BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.492,04
HABER /  GÜNCEL

Can Dündar Erdoğan Merkel toplantısına katılacak mı? Can Dündar'dan bomba karar

Erdoğan Almanya'da bugün Merkel ile görüşüyor. Can Dündar'ın Erdoğan ve Merkel'in basın toplantısına katılma kararı büyük bir krize neden olmuştu. Erdoğan'ın basın toplantısını iptal etmeyi tercih edebileceği konuşulurken Can Dündar'dan yeni bir açıklama geldi. Dündar basın toplantısına katılmayacağını duyurdu.

Abone ol

ALMANYA'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Merkel ile yapacağı basın toplantısına Can Dündar'ın katılıp katılmayacağı merak ediliyordu.

Can Dündar'ın Erdoğan'ın Merkel'le yapacağı basın toplantısına akredite olması ve Erdoğan'a soru soracağını açıklaması iki ülke arasında krize yol açtı. Akreditasyon verilen ve büyük krize neden olan Can Dündar son anda kararını değiştirerek toplantıya katılmama kararı aldı. Dündar kararını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamayla duyurdu.

İşte Can Dündar'ın o açıklaması:

-Almanya’da gazeteciliğe devam ediyorum. Erdoğan soru sorulmasına çok sıcak bakan bir lider değil. İstediği sorular soran gazetecilerden hoşlanıyor.

TOPLANTI İPTAL EDİLECEKTİ: Erdoğan eğer basın toplantısına ben gelirsem toplantıyı iptal edeceğini söyledi. Erdoğan’dan alışık olduğumuz bir tavır. Bir sorunun onu bu kadar korkutacağını düşünmedim. Bir gazeteci haber yapmak zorundadır. Haber olmak istemez. Toplantıya gitseydim haber olurdum. Benim sorularım Alman gazetecilere emanet.

ERDOĞAN'IN ÇANTASINDA İADEM VAR: Erdoğan’ın çantasında benim iadem de var. Ben bir gazeteciyim işim soru sormak. Hapiste yatsam, Erdoğan nereye giderse gitsin sorularımız peşinden gidecek.

BUNA İZİN VERMEK İSTEMEDİM: Erdoğan beni bahane ederek sorulardan kaçacaktı buna izin vermek istemedim.